Home SPORT HANDBAL XAVIER PASCUAL:” TREBUIE SĂ READUCEM ROMÂNIA ÎN PRIM-PLANUL HANDBALULUI MASCULIN MONDIAL!”

XAVIER PASCUAL:” TREBUIE SĂ READUCEM ROMÂNIA ÎN PRIM-PLANUL HANDBALULUI MASCULIN MONDIAL!”

0
XAVIER PASCUAL:” TREBUIE SĂ READUCEM ROMÂNIA ÎN PRIM-PLANUL HANDBALULUI MASCULIN MONDIAL!”

Muncă, seriozitate și disciplină. Acestea sunt cele mai importante caracteristici care ies în evidență la naționala masculină de handbal, pregătită Xavier Pascual.

„Tricolorii” trag din greu pentru cele trei meciuri (Israel, Cipru, Moldova) din turneul de calificare la CM2023, confruntări care vor avea loc la Cluj, în perioada 7-9 ianuarie.

Ibericul de pe banca naționalei i-a pus la muncă pe handbaliști, care au un program strict, cu câte două antrenamente pe zi.

„Dacă vrem să ne îmbunătățim jocul, trebuie să muncim mult, nu putem sta în fața televizorului și să spunem că putem face minuni. Handbalul este viața mea, este pasiunea mea! Înțeleg că nu este la fel pentru toată lumea, dar eu vreau să fac totul să iasă bine. Trebuie să luptăm cum putem mai bine pentru țară, să readucem România în prim-planul handbalului mondial” – Xavier Pascual, selecționerul naționalei masculine de handbal a României.

„Nu avem jucători precum Cristina Neagu!”

Selecționerul României a scos în evidență atuurile naționalei și a explicat pe ce se bazează în turneul de calificare la Campionatul Mondial din 2023. 

„Suntem o echipă, asta este arma noastră, faptul că suntem uniți. Cu tot respectul pentru jucători, noi nu avem o Cristina Neagu, un jucător de asemenea valoare, dar avem jucători care sunt buni și dau totul pentru națională. Uneori câștigi, alteori pierzi, dar trebuie să fii mereu mulțumit că ai făcut tot ce ai putut” – Xavier Pascual, selecționerul naționalei masculine de handbal a României.

Iulian Stamate:” Mi-ar plăcea ca la finalul anului naționala să fie în pregătire pentru participarea la CM din 2023!”

Team-managerul naționalei, fostul pivot al „tricolorilor”, Iulian Stamate, este încântat de ceea ce observă zilnic la antrenamentele naționalei și vede potențial de creștere, dar rămâne realist.

„Pregătirea este exact așa cum trebuie să fie, disponibilitatea jucătorilor este cea potrivită, avem o echipă tânără și frumoasă, un antrenor capabil, dar trebuie să fim realiști și cu picioarele pe pământ, avem un drum greu în față. Este nevoie de multă, multă, multă muncă pentru a reveni pe prima scenă a handbalului mondial. Și trebuie să facem asta constant. Mi-ar plăcea ca la finalul lui 2022 naționala să fie în pregătire pentru participarea la CM din 2023” – Iulian Stamate, team manager naționala masculină de handbal a României.

Program meciurilor din turneul de calificare (faza 1) – Cluj Napoca, sala „Horia Demian”

7 ianuarie ora 15.00 – Cipru-Moldova

7 ianuarie ora 18.05 – România-Israel

8 ianuarie ora 15.00 – Israel-Moldova

8 ianuarie ora 18.05 – România-Cipru

9 ianuarie ora 15.00 – Israel-Cipru

9 ianuarie ora 18.05 – Moldova-România

Biletele sunt deja puse în vânzare pe site-ul www.bilete.ro sau la casele de bilete ale sălii Horia Demian.

Un tichet valabil o zi costă 25 Ron, în timp ce abonamentul pentru toate cele trei zile costă 60 Ron. Copiii sub 12 ani au gratuitate.

Toți spectatorii care vor veni la meci (cu excepția copiilor sub 12 ani) trebuie să aibă asupra lor, la intrarea în incinta arenei, unul dintre următoarele documente:

– dovada vaccinării anti-COVID-19 (pentru care au trecut cel puțin

10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), – rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore).

– rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore)

– certificat de naștere pentru copiii sub 12 an. 

Accesul în arenă nu este permis persoanelor care prezintă febră,tuse, dureri în gât sau dificultăți de respirație. • La intrare se va efectua un triaj observațional (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată) și se va verifica temperatura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here