Home JUSTIȚIE VICTIMELE COLECTIV SE REVOLTĂ ÎMPOTRIVA PROCURORILOR ȘI JUDECĂTORILOR LA 6 ANI DE LA TRAGEDIE: “SĂ VĂ FIE RUȘINE”

VICTIMELE COLECTIV SE REVOLTĂ ÎMPOTRIVA PROCURORILOR ȘI JUDECĂTORILOR LA 6 ANI DE LA TRAGEDIE: “SĂ VĂ FIE RUȘINE”

0
VICTIMELE COLECTIV SE REVOLTĂ ÎMPOTRIVA PROCURORILOR ȘI JUDECĂTORILOR LA 6 ANI DE LA TRAGEDIE: “SĂ VĂ FIE RUȘINE”

COLECTIV GTG 3010, asociația care reprezintă victimele tragediei de la Colectiv, au postat pe pagina de Facebook un revoltă împotriva judecătorilor și procurorilor care întârzie să ia decizii definitive în dosarele deschise pentru cei care se fac vinovați de incidentul din 30 Octombrie 2015, în urma căruia 65 de persoane și-au pierdut viața.

”6 ani, 65 de morţi, 0 condamnări. Dosarele Colectiv. Judecători, procurori ai Parchetului General, procurori ai Parchetului Militar, să vă fie ruşine!”

– este mesajul postat pe pagina de Facebook a asociației Colectiv GTG 3010.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat, în decembrie 2019, primele condamnări în dosarul Colectiv, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, în prezent, primar al Sectorului 5, fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club. De asemenea, au fost condamnate alte 12 persoane, printre care patronii clubului şi cei ai firmei care a asigurat artificiile în club. Până la acest moment, nu există o decizie definitivă în dosar.

România nu are centre de arși și nici centre de recuperare medicală a pacienților care au suferit arsuri severe, la 6 ani de la incendiul din clubul Colectiv.Este concluzia unui raport elaborat anul acesta de Ministerul Sănătății, în mandatul fostului ministru Ioana Mihăilă. 52 de mari arși au fost transferați în spitale din afara țării, în perioada 2016 – 2021. Este însă doar vârful icebergului. Mulți pacienți cu arsuri grave continuă să moară cu zile în spitalele românești, neavând acces la tratament adecvat.

O manifestare pentru comemorarea victimelor Colectiv va avea loc sâmbătă după-amiază în București. Oamenii vor merge inițial în faţa Curţii de Apel Bucureşti, după care vor pleca în marș spre Clubul Colectiv, se arată în comunicatul transmis de Brigada Rutieră. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here