Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, dr. militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat astăzi, la Antena 3, că România apelează la restricționarea vaccinărilor la cel mult 16.800/zi pentru există riscul ca persoanele vaccinate deja să nu mai aibă dozele pentru rapel.

PUB

Trebuie sa existe o concordanta intre numarul de noi vaccinari si numarul de doze. Din acest punct de vedere trebuie sa pastram o proportie corecta intre persoanele care se programeaza si dozele existente, pentru ca trebuie sa le asiguram si rapelul persoanelor vaccinate, altfel riscam sa existe persoane care sa nu primeasca rapelul. Astea au fost recomandarile inclusiv de la nivel european central.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare/ Antena 3

România restricționează temporar numărul de noi vaccinuri împotriva covid-19 la maximul 16.800/zi la nivel național, ca urmare a întârzierii livrării dozelor de către companiile farmaceutice producătoare.

Având în vedere ritmul de livrare a dozelor de vaccin de către producătorii de profil din industria farmaceutică, se impune, temporar, pentru o perioadă inițială de 3 săptămâni, începând cu 18.01.2021, restricționarea numărului de noi vaccinuri la 16.800/zi la nivel național.

Document prezentat de Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.