Home DIVERSE VACCINUL ANTI-COVID-19, MAI IEFTIN PENTRU EUROPENI DECÂT PENTRU AMERICANI

VACCINUL ANTI-COVID-19, MAI IEFTIN PENTRU EUROPENI DECÂT PENTRU AMERICANI

0
VACCINUL ANTI-COVID-19, MAI IEFTIN PENTRU EUROPENI DECÂT PENTRU AMERICANI

Uniunea Europeană și-a asigurat un preț mai mic pentru cumpărarea vaccinului împotriva noului coronavirus printr-un acord negociat cu Pfizer, compania germană care a anunțat, în colaborare cu BioNTech, dezvoltarea primului antidot, conform ultimelor informații pe care le deținem.

Potrivit unei surse de nivel înalt dintre oficialii UE citate de Reuters, persoană care a fost totodată implicată în discuţiile cu producătorii vaccinului, blocul comunitar va plăti un preţ mai mic decât cel de 19,50 dolari pentru o doză de vaccin. Oficialul european a transmis că preţul pe care l-au obținut negociatorii Uniunii este mai aproape de 20 de dolari decât de 10 dolari, însă nu a pronunțat un număr precis. Sursa a dezvăluit, de asemenea, că acest preţ micșorat reflectă şi sprijinul financiar acordat de UE şi de Germania în faza de dezvoltare a vaccinului.

Producătorii vaccinului în cauză au garantat o rată de succes de 90% în prevenirea îmbolnăvirii, urma testelor făcute în legătură cu acesta.

Pfizer și BioNTech sunt companiile cu care UE a stabilit, de asemenea, prin acord, cumpărarea a 200 de milioane de vaccinuri, cu posibilitatea achiziționării a încă 100 de milioane. În acest caz, totalul de 300 de milioane de vaccinuri lasă în afară aproximativ 147 de milioane de europeni din populația totală a Uniunii, și în acest sens suntem cu ochii pe viitoarele demersuri ale liderilor Uniunii în vederea atingerii unui număr suficient de vaccinuri pentru toți locuitorii din cuprinsul său, astfel că vom reveni cu informații.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here