Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea să aibă startul în Germania încă de luna viitoare, a comunicat ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, potrivit agenției Reuters.

„Există motive de optimism cu privire la aprobarea unui vaccin în Europa anul acesta”, a declarat luni, în acest interviu, șeful pe Sănătate din Germania. „Iar noi putem începe vaccinarea imediat”, a adăugat el.

Jens Spahn precizează că a cerut landurilor să dispună de centre de vaccinare cel mai târziu la jumătatea lui decembrie şi că acest proces a început. „Prefer să am centre de vaccinare pregătite cu câteva zile mai devreme în loc (să am) un vaccin autorizat care nu este folosit imediat”, spune el.

Ministrul Sănătății de la Berlin a susținut că țara sa și-a asigurat 300 de milioane de doze de vaccin prin intermdiul Comisiei Europene (CE), contracte de achiziţionare şi opţiuni de achiziţionare. Dată fiind dimensiunea populației germane, demnitarul a subliniat că acesta este un număr mai mult decât suficient şi că Germania ar putea trimite doze şi altor ţări.

În prezent, Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) examinează cereri de autorizare a trei vaccinuri lansate împotriva noului Coronavirus (ale companiilor germană Pfizer, și americane BionTech și Moderna). EMA a anunţat luni că ar putea aproba primele vaccinuri până la sfârşitul anului curent sau la începutul anului următor. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunţat deja de săptămâna trecută că agenţia ar putea aproba vaccinurile testate de către Pfizer-BioNTech şi Moderna în „a doua jumătate a lui decembrie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.