Home POLITIC UPDATE: LIDERII PSD ÎȘI RESCRIU STRATEGIA DUPĂ DESEMNAREA LUI NICOLAE CIUCĂ PENTRU FUNCȚIA DE PREMIER

UPDATE: LIDERII PSD ÎȘI RESCRIU STRATEGIA DUPĂ DESEMNAREA LUI NICOLAE CIUCĂ PENTRU FUNCȚIA DE PREMIER

0
UPDATE: LIDERII PSD ÎȘI RESCRIU STRATEGIA DUPĂ DESEMNAREA LUI NICOLAE CIUCĂ PENTRU FUNCȚIA DE PREMIER

Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat se reunește astăzi, de la ora 17.00, pentru a decide dacă votează guvernul propus de Nicolae Ciucă. Președintele PSD a anunțat că este dispus la negocieri cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, dar cu conducerea PNL nu dorește să discute pentru că au o decizie în partid că nu discută cu cei de la “Ciuma Roșie”.

Surse politice au declarat pentru Quick News că Partidul Social Democrat dorește să obțină în schimbul voturilor funcția de președinte al Camerei Deputaților. De asemenea, sursele noastre au precizat că în PSD sunt două curente care au opinii separate față de susținerea lui Nicolae Ciucă în Parlament.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Liderii PSD au avut în această dimineață o ședință pentru a decide mandatul de la consultările de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Aceștia nu au mers cu o propunere de premier, dar au spus că nu se pot organiza în perioada următoare alegerii anticipate din cauza pandemiei de covid-19.

Delegație PSD:

  • Marcel Ciolacu, președintele PSD
  • Paul Stănescu, secretar general PSD
  • Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD
  • Alexandru Rafila, deputat PSD (membru al comisiei de sănătate din camera deputaților)
  • Streinu Cercel, senator PSD (președinte al comisiei de sănătate din Senat).

În ședința de dimineață, Liderii PSD au discutat despre posibilitatea susținerii lui Nicolae Ciucă pentru funcția de Premier în Parlament. Marcel Ciolacu a susținut în ședință că social-democrații ar trebui să susțină guvernul propus de Ciucă, fiind susținut de alți lideri din țară, iar Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al partidului, alături de președintele PSD Vaslui au pledat ca parlamentarii partidului nu ar trebui să susțină acest guvern pentru că membrii și simpatizanții PSD nu ar fi de acord cu această acordare a încrederii unui general de armată și pentru că este propus de PNL, au precizat pentru Quick News surse participante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here