Home CULTURĂ UN NOU DOCUMENTAR DESPRE REGELE MIHAI CU IMAGINI ȘI INFORMAȚII NEPUBLICATE PÂNĂ ACUM VA FI DIFUZAT LA ANIVERSAREA DE 100 ANI A REGELUI

UN NOU DOCUMENTAR DESPRE REGELE MIHAI CU IMAGINI ȘI INFORMAȚII NEPUBLICATE PÂNĂ ACUM VA FI DIFUZAT LA ANIVERSAREA DE 100 ANI A REGELUI

0
UN NOU DOCUMENTAR DESPRE REGELE MIHAI CU IMAGINI ȘI INFORMAȚII NEPUBLICATE PÂNĂ ACUM  VA FI DIFUZAT LA ANIVERSAREA DE 100 ANI A REGELUI

HISTORY Channel  difuzează, în premieră și în exclusivitate, pe 24 octombrie, de la ora 21:00, filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă”, la o zi înainte de aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Pe parcursul unei ore, filmul va prezenta povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin. 

„Regele Mihai: Drumul către casă” spune povestea tânărului rege trimis in exil, captiv între jocurile de putere ale Europei de Vest și ale Rusiei Sovietice, prins in încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu spionat de Securitatea Ceaușistă în timpul exilului. 

Ca și primele filme produse în România de către Dl. Florescu, „Regele Mihai: Drumul către casă” este narat de către Marcel Iureș, unul dintre cei mai aclamați actori de teatru și film.

Filmat și produs în România, Marea Britanie și Elveția, documentarul este o continuare a producției „Războiul regelui” (titlu internațional „Regele care l-a păcălit pe Hitler”), care a avut premiera la TV în 2016 și a fost difuzat în 42 de țări.

Documentarul prezintă interviuri cu familia Regelui, consilieri și prieteni apropiați Regelui Mihai, dar și un interviu nedifuzat până acum cu soțul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip, acordat în 2016 la Buckingham Palace cu doar câteva luni înainte de retragerea sa din viața publică.

În plus, documentarul conține înregistrări din arhiva de familie filmate chiar de Regele Mihai, documente recent desecretizate din arhivele Securității și CIA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here