Home SPORT UN AMERICAN A LUAT 7 MEDALII DE LA CAMPIONATELE ROMÂNIEI DE GIMNASTICĂ!

UN AMERICAN A LUAT 7 MEDALII DE LA CAMPIONATELE ROMÂNIEI DE GIMNASTICĂ!

0
UN AMERICAN A LUAT 7 MEDALII DE LA CAMPIONATELE ROMÂNIEI DE GIMNASTICĂ!

Sportivul de 17 ani, cu părinți români, născut în Statele Unitea câștigat patru medalii de aur, două de argint și una de bronz. Puștiul va merge la colegiu în America și va concura pentru echipa națională de gimnastică a României.

Din dragoste pentru gimnastică, Nicholas Țârcă, puștiul de 17 ani născut în Tennessee, a lăsat America și câștigă medalii peste medalii în România, țara de origine a părinților săi.

La ultimul concurs la care a participat, Campionatele Naționale de Juniori, sportivul a plecat acasă cu 7 medalii, dintre care 4 de aur.

„Mă simt bine când văd câte medalii am câștigat, dar știu că pot să fac mai bine integralele. Pentru asta muncesc” – Nicholas Țârcă, campion național în proba de individual compus.

Blocat în România

Pandemia de Coronavirus l-a ținut pe Nicholas blocat în România un an și jumătate. Abia acum 3 luni a reușit să își viziteze rudele și prietenii din America.

„Am fost în vară, îmi e foarte dor de prietenii mei de acolo și lor de mine. După Crăciun voi merge și vreau să concurez și acolo în câteva concursuri” – Nicholas Țârcă, campion național în proba de individual compus.

Tânărul știe și cum va arăta viitorul lui.

„La anul voi merge în State la colegiu, dar voi continua să merg la concursuri cu echipa României” – Nicholas Țârcă, campion național în proba de individual compus.

Ei sunt cei mai buni gimnaști la Juniori

40 de juniori de la 10 cluburi din țară s-au întrecut la Izvorani în probele de individual compus și în finalele pe aparate, în cadrul Campionatelor Naționale de Gimnastică Masculină. 

Competiția a fost organizată pentru Juniori II (nivel 3 și 4) și Juniori I (nivel 5). 

La finalul concursului, Nicholas Țârcă, legitimat la CSA Steaua București a devenit campion național în proba de individual compus la Juniori I, nivel 5, Norbert Marcu, legitimat la CSM Lugoj, la Juniori II, nivel 4 și Andrei Titi, legitimat la CSM Reșița, la Juniori II, nivel 3. 

Norbert a ieșit campion național la categoria lui de vârstă.

 „Mă bucur mult că am terminat cu bine și această competiție. Este multă muncă în spatele acestor rezultate” – Norbert Marcu, campion național în proba de individual compus la Juniori II, nivel 4. 

În finalele pe aparate cei trei băieți au câștigat împreună 15 medalii: Nicholas, 6: aur la cal cu mânere, inele și paralele, argint la bară fixă și bronz la sol.

Norbert, 6: aur la cal cu mânere, inele și sărituri, argint la bară fixă și bronz șa sol și paralele.

 Andrei, 3: aur la inele și paralele și argint la sol. 

„Mă bucur mult pentru aceste medalii, mai ales că am stat și în carantină înainte de concurs și am lipsit din pregătire. Când m-am întors la antrenament, am luat-o de la început și am reușit la concurs să am o evoluție bună” – Andrei Titi, campion național în proba de individual compus la Juniori II, nivel 3. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here