Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că studiază împreună cu medicii britanici noua tulpină a coronavirusului din sud-estul Angliei, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă, scrie BBC.

PUB

OMS a transmis pe Twitter că este în contact cu oficialii britanici cu privire la noua variantă.

Conform organizației, Marea Britanie a transmis informații din studiile în curs privind mutația și OMS va ține la curent statele membre și publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus și despre orice implicații”.

Noua tulpină ar fi mult mai contagioasă, dar nu produce o rată mai mare a mortalității. În plus, va răspunde la vaccinuri, spun autorităţile de la Londra. 

Zone extinse din sud-estul ţării, inclusiv capitala, se află de astăzi sub restricţii mai dure, asemănătoare unei carantine.

Ţara Galilor a decis să impună o nouă carantină naţională, în Scoţia sunt sporite restricţiile, iar călătoriile din Scoţia în Anglia şi invers sunt strict interzise. 

De asemenea, Olanda și Belgia au anunţat deja că interzic zborurile din şi spre Marea Britanie, din cauza acestei noi tulpini de Covid-19.

În plus, Italia și Germania analizează situația Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.