Home POLITIC SUPERMAN DE ROMÂNIA “ZBOARĂ” LA CAMPIONATUL MONDIAL!

SUPERMAN DE ROMÂNIA “ZBOARĂ” LA CAMPIONATUL MONDIAL!

0
SUPERMAN DE ROMÂNIA “ZBOARĂ” LA CAMPIONATUL MONDIAL!

Alex Avasiloae este primul gimnast român care va participa în premieră la Campionatul Mondial de Trampoline (la Baku), cea mai nouă disciplină înființată în 2021 de Federația Română de Gimnastică.

La nici 9 luni de când s-a apucat de trampoline, Alex Avasiloae va merge la cea mai tare competiție a disciplinei, fără să mai fi participat la vreun alt concurs în acest sport.

 „Sunt foarte emoționat pentru că vor fi peste 100 de participanți la categoria mea. Eu mi-am pregătit cele două integrale bine” – Alex Avasiloae, gimnast în proba de trampoline. 

Alex a venit în trampoline cu o bază din săriturile în apă, tânărul de 17 ani fiind multiplu medaliat în probele de 1 metru și 3 metri ale acestui sport.

De când s-a apucat de trampoline și până acum, sportivul a progresat enorm. De două luni, se pregătește pe plasa de concurs pe care poate să se înalțe mai mult de 7 metri!

„Am evoluat ceva, ținând cont că în primele luni nu puteam să leg 3, 4 elemente foarte ușoare, acum am ajuns să leg 10 elemente grele” – Alex Avasiloae, gimnast în proba de trampoline. 

Puștiul este antrenat de tatăl său.

„Pentru Alex este o surpriză că participă la această disciplină direct la un campionat mondial. El nu intră în panică foarte ușor, nu se sperie de importanța acestei competiții. Pentru mine, dacă intră în primii 50 la primul concurs al lui, este extraordinar” – Florin Avasiloae, antrenor sărituri în apă și trampoline. 

Tatăl recunoaște că sunt momente în care îi este greu să îi fie copilului lui și părinte și antrenor.

„Pot surveni accidente.  Este plăcut să îl vezi pe podium, dar în același timp este ciudat să îți vezi copilul căzând de pe trambulină de la o înălțime de 6-7 metri…treci foarte ușor de la rău la bine , de la extraordinar la foarte rău” – Florin Avasiloae, antrenor sărituri în apă și trampoline.

Nu mai face sărituri în apă

Alex a renunțat la prima lui dragoste, săriturile în apă, pe care nu mai poate să le practice din cauză că în București nu există un bazin în care sportivii se pot antrena.

„Este cel mai frustrant lucru, pentru că faci un sport în care trebuie să sări în apă și tu nu ai bazin să te antrenezi. Singurul bazin unde aș putea să mă pregătesc este la Bacău și mi-e foarte greu să ajung, drumul e de 4 ore și condițiile nu sunt unele în care să faci performanță” – Alex Avasiloae, gimnast în proba de trampoline.

Alex va concura la 26 noiembrie

Gimnastica românească va avea în premieră un reprezentant la Campionatul Mondial de Trampoline de la Baku, din Azerbaidjan, pe diferite grupe de vârstă. Alex Avasiloae va concura la categoria Age Group 4 (17-21 ani), cu alți 62 de sportivi, din 32 de țări. Delegația României formată din Alexandru Avasiloae, Florin Avasiloae, antrenor, Răzvan Spirescu, kinetoterapeut și Mirea Brînzea , coordonatorul delegației. Ei vor pleca la Baku pe 22 noiembrie, iar Alex va intra în concurs pe 26 noiembrie.

Trampoline e cea mai nouă disciplină din gimnastica românească

Federația Română de Gimnastică a implementat toate disciplinele existente la Federația Internațională: Trampoline Gymnastics, Parkour, Gym for all și Acrobatics și a format prima echipă de Trampoline din istoria noastră. Este vorba de trei sportivi: Alexandru Avasiloae, Dorin Todirașu și Roxana Doroftei, legitimați la CSA Steaua și antrenați de Florin Avasiloae, tatăl lui Alex. Trampoline are patru categorii: individual masculin, individual feminin, sincron băieți și sincron fete.

„Această ramură a gimnasticii constă în 10 sărituri cu elemente de dificultate. Trampoline, disciplină olimpică din anul 2000, constă în catapultarea sportivilor la o înălțime foarte mare și una dintre cele mai spectaculoase ramuri din gimnastica internațională” – Mircea Brînzea, director tehnic Trampoline.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here