Complexul sportiv “Arcul de Triumf” a fost refăcut printr-un proiect realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

La recepție au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, consilierul onorific al premierului pentru organizarea EURO 2021, Gheorghe Popescu, președintele COSR, Mihai Covaliu, și președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Complexul, realizat în baza contractului semnat la 25 iulie 2018 , include un nou stadion cu o capacitate de 8.207 locuri, dintre care 8.000 pentru spectatori și 100 pentru persoane cu dizabilități locomotorii și locuri pentru presă. De asemenea, include spații aferente destinate desfășurării competițiilor sportive de rugby și fotbal.

Suprafața de joc, cu dimensiunile de 120 m x 80 m, va putea găzdui și meciuri de rugby și de fotbal, fiind montat un gazon natural hibrid, cu fibre artificiale.

Noua arenă va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru organizarea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4 și condițiile necesare găzduirii de competiții de rugby la nivel național și internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.