Vice-președintele Camerei Deputaților din partea PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că partidul va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Trebuie luat act în plen de vacantare. Acest plen cel mai devreme ar putea fi luni. Noi credem că va trebui ales cât se poate de repede un preşedinte cu drepturi depline. Nu avem dorinţe de acest tip – de a conduce pe perioade limitate dar, în mod sigur, pot spune că, în momentul în care va fi votul în plen pentru alegerea preşedintelui, PSD va avea un candidat.

Sorin Grindeanu, Vicepreședinte PSD

Sorin Grindeanu a explicat situația demisiei lui Ludovic Orban, spunând că până luni nu va mai avea loc o şedinţă de plen, aceasta va fi condusă de Ludovic Orban, având în vedere că îi încetează mandatul în momentul în care se vacantează în plen, care se face prin anunţ în ședința Camerei Deputaţilor.

Grindeanu a arătat că nu depinde de PSD dacă partidele din coaliţia de guvernare (PNL-USR-UDMR) vor ajunge, în această seară, la un acord pentru învestirea unui guvern condus de Dacian Cioloş şi a reafirmat că parlamentarii partidului nu vor vota acest guvern.

Dacă coaliţia sau fosta coaliţie USR PLUS – PNL – UDMR va ajunge la un acord, atunci va avea voturile necesare pentru învestirea acestui guvern. Nu depinde de noi dacă PNL – USR PLUS – UDMR plus minorităţi vor alunge la un acord şi Guvenul va fi învestit. Votul nostru îl ştiţi extrem de clar: nu vom vota. Noi vom face tot ceea ce depinde de noi să ajungem la alegeri anticipate, dar e atributul preşedintelui dacă dizolvă sau nu Parlamentul.

Sorin Grindeanu, Vicepreședinte PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.