Ministrul Educației a vorbit astăzi în cadrul consultărilor și despre posibilitatea de a recupera materia pierdută cu ajutorul unui plan bine întocmit de către cadrele didactice aflate în măsură.

PUB

Necesitatea organizării unor acțiuni remediale pentru a recupera cât mai mult din pierderile suferite de elevi pe parcursul crizei sanitare” a precizat acesta(…)Am fost cu toții de acord că este de recuperar, iar recuperarea se face doar prin devotamentul și profesionalismul fiecărui cadru didactic.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Ce spune Ministrul Educației despre Examenele Naționale

În urma dezbaterilor, acesta este de părere că sunt necesare acțiuni importante pentru o defășurare cât mai eficientă a examenelor, pentru o educație remedială. Se dorește susținerea examenelor la data ce a fost fixată inițial. Cu toate acestea, se va ține cont de situația actuală.

Se susține elaborarea unei tematici care să fie conformă cu materia propusă și asimilată de elevi în cadrul Examenelor Naționale. O tematică corelată cu ceea ce s-a predat și ceea ce s-a asimilat de către elevi.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Profesionalizarea managementului unităților de învățământ

În cadrul discuției ce a avut loc astăzi între Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și Sindicatele din Educație s-a menționat luarea în calcul a profesionalizării managementului școlii.

Profesionalizarea managementului școlilor este un lucru deosebit de important. S-au avut în vedere mai multe variante care vor fi analizate. Rezultatul trebuie să fie unul simplu: profesionalizarea managementului școlii și diminuarea la maxim posibil a influențelor de natură politică.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Finanțare pentru cercetare la nivel instituțional

O altă temă abordată astăzi prevede finanțarea pentru cercetare la nivel instituțional. Legat de acest subiect, Ministrul Educației confirmă susținerea financiară pentru cercetarea ce se desfășoară în cadrul instituțiilor.

Asigurarea resurselor financiare pentru universități în vederea continuării investițiilor și a derulării activităților universitare în condiții de siguranță.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Informare privind actul de vaccinare

Ministerul Educației dorește conștientizarea a ceea ce implică procesul de vaccinare de către toți cetățenii implicați (elevi, profesori, rectori, ș.a).

Susținerea unei informări corecte și complete asupra actului de vaccinare fără a exista obligativitatea vaccinării.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.