Home CULTURĂ #SIMFEST2021: PROGRAMUL ZILEI 5 A FESTIVALULUI

#SIMFEST2021: PROGRAMUL ZILEI 5 A FESTIVALULUI

0
#SIMFEST2021: PROGRAMUL ZILEI 5 A FESTIVALULUI

Festivalul de film documentar, televiziune și multi-media SimFest, desfășurat în perioada 13-19 Septembrie, la Târgul Mureș, a ajuns în ziua cu numărul cinci din ediția din acest an. Ziua de astăzi va cuprinde în programul proiecțiilor un număr impresionant de filme românești de documentar care pot fi urmărite pe parcursul zilei: 

Vă invităm să consultați programul de astăzi și să vă alăturați evenimentelor SimFest: 

9:30 – 17:00 

Cetatea medievală: proiecții publice ale producțiilor din concurs, dezbateri

17:30

Cetatea medievală: Școala de Vară SIMFEST – Mai este presa ”a patra putere”? Dezbatere organizată în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România UZPR

21:00

Cinema ARTA (Teatrul de vară): Săptămâna filmului românesc (Școala de Vară SIMFEST): proiecție publică a filmului artistic Între chin și amin. Un film de Toma Enache (discuții cu realizatorii) 

9:00 – 21:00

Proiecții online, pe pagina de Facebook, ale producțiilor calificate în finală.

SIMFEST este o competiție de film și televiziune, care se desfășoară in perioada 13-18 Septembrie la Târgul Mureș. Este singurul festival de acest fel din România și unul din puținele de gen din Europa. Este organizat în fiecare an de ”Asociația culturală SIMFEST pentru sprijinirea și promovarea creatorilor din media și artele vizuale”. SIMFEST militează pentru profesionalism și pentru libertatea de exprimare a jurnaliștilor și a creatorilor din media. Festivalul promovează, în același timp, jurnalismul local și mass-media comunitare.

Intrarea la filmele din festival este liberă, în limita locurilor disponibile și cu respectarea normelor de siguranță sanitară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here