Home SPORT GIMNASTICĂ SE ANTRENEAZĂ 7 ORE PE ZI SĂ FIE CAMPIOANĂ OLIMPICĂ LA PARIS!

SE ANTRENEAZĂ 7 ORE PE ZI SĂ FIE CAMPIOANĂ OLIMPICĂ LA PARIS!

0
SE ANTRENEAZĂ 7 ORE PE ZI SĂ FIE CAMPIOANĂ OLIMPICĂ LA PARIS!

Amalia Puflea, junioara de aur a gimnasticii românești, are un vis pe care vrea să și-l împlinească peste 3 ani: să se întoarcă de la Jocurile Olimpice din 2024 cu cea mai strălucitoare medalie.

Amalia Puflea are 14 ani, face gimnastică de la 3 și este cea mai bună junioară din România la categoria ei de vârstă. 

Puștoaica a pierdut șirul medaliilor de aur și ale campionatelor naționale pe care le-a câștigat. Sportiva al cărui idol este Nadia Comăneci are un vis pe care vrea să și-l împlinească în 2024.

 „Vreau să devin campioană olimpică la Paris” – Amalia Puflea, campioană națională la Junioare I, 2021. 

Pentru asta sportiva din Bârlad sacrifică tot!

 „La 11 ani am plecat la Deva, la lot. La început mi-a fost greu, dar apoi m-am obișnuit. Îmi văd părinții de Paște și de Crăciun”- Amalia Puflea, campioană națională la Junioare I, 2021.

E tot timpul cu zâmbetul pe buze

Pufi, așa cum o alintă toată lumea se pregătește câte 7 ore, de 6 ori pe săptămână pe zi și este bună și la școală! 

„Mă antrenez destul de mult, dimineața fac 3 ore și după-amiază 3 ore și jumătate, de luni până sâmbătă. În restul timpului, învăț. Îmi plac mult istoria și biologia” – Amalia Puflea, campioană națională la Junioare I, 2021. 

Aparatul la care Amalia excelează este solul, iar dacă nu ar fi făcut gimnastică ar fi ales alt sport. 

„Mi-ar fi plăcut să fac dansuri. Îmi place foarte mult solul, sunt pasionată de dans, când eram mică eram înnebunită după dans” – Amalia Puflea, campioană națională la Junioare I, 2021.

A triumfat la ultimul concurs internațional

Amalia Puflea are rezultate foarte bune și la concursurile internaționale la care participă. La ultima competiție la care a concurat împreună cu Ana Maria Bărbosu, la Topgym, de la Charleroi (Belgia), cele două sportive au dominat întrecerea. Ana Maria a câștigat concursul la individual, în timp ce Amalia s-a clasat pe locul trei. De asemenea, sportivele au mai câștigat 4 medalii de aur: Amalia la sol și Ana Maria la paralele și bârnă și una la echipe mixte, câștigată alături de reprezentantele Belgiei. 

Amalia s-a întors acasă și cu o medalie de argint la sărituri. Micuțele au fost însoțite în Belgia de Lucian Sandu, antrenorul coordonator al lotului național de gimnastică junioare al României.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here