Home CULTURĂ SCARA, UN NOU FILM ROMÂNESC INTRĂ ÎN CINEMATOGRAFE DIN 15 OCTOMBRIE

SCARA, UN NOU FILM ROMÂNESC INTRĂ ÎN CINEMATOGRAFE DIN 15 OCTOMBRIE

0
SCARA, UN NOU FILM ROMÂNESC INTRĂ ÎN CINEMATOGRAFE DIN 15 OCTOMBRIE

Filmul “Scara”, despre destinul unui actor român celebru, în regia lui Vlad Păunescu, intră în cinematografe din 15 octombrie.

Inspirat din fapte reale, filmul este construit pe mai multe planuri şi surprinde viaţa în teatrele bucureştene şi magia din jurul unui spectacol legendar – “Karamazovii”, de la Teatrul Nottara, demolările bisericilor de către comunişti sau zbuciumul interior al personajului principal, un rebel tot mai constrâns de regim, se arată în comunicat.

“E important ca toţi să înţelegem gravitatea pasivităţii şi cred că ‘Scara’ ne arată foarte bine care sunt efectele tăcerii, dar şi ale rebeliunii. Am jucat un om din aceeaşi branşă, un actor, deci multe din trăirile lui – de la drumul din provincie până în Bucureşti, intrarea într-un teatru nou, adaptarea la un nou colectiv, le-am simţit şi eu. Chiar dacă vremurile pe care personajul le trăieşte au fost mult mai complicate decât cele pe care le trăiesc eu, am încercat să înţeleg şi să redau pe ecran revolta lui Andrei – în faţa regimului, în faţa oamenilor, dar şi revelaţia din final, care l-a apropiat definitiv de credinţă”

Vlad Păunescu – Regizorul filmului.

 

Din distribuţia filmului, care numără peste 80 de personaje, fac parte actori consacraţi precum Eduard Trifa, Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Ioana Crăciunescu, Nicodim Ungureanu, Ion Andrei Ionescu, Magda Catone, Dragoş Galgoţiu (regizor de teatru aflat la debut ca actor în lungmetraj), dar şi actori tineri ca Voica Oltean, Ana Maria Guran, Ada Galeş, Ioana Bugarin. Scenariul este semnat de Vlad Păunescu şi Constantin Chelba, scenografia de Sorin Dima, iar costumele de Oana Păunescu.

“Scara” este o producţie Castel Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Programul proiecţiilor va fi anunţat pe paginile de Facebook şi Instagram ale filmului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here