Vaccinul rusesc Sputnik V anti-COVID-19 are o eficiență de 95%, au declarat astăzi dezvoltatorii săi de la Moscova, potrivit The Moscow Times, deci mai mare decât vaccinurile dezvoltate de companiile americane BionTech și Moderna și cea germană Pfizer, deși liderii mondiali tradiționali pe segmentul cercetării chimice sunt tocmai americanii și germanii.

Calcularea acestor procente s-a făcut pe baza datelor preliminare obținute la 42 de zile după ce voluntarii au primit primele doze de antidot, au comunicat Ministerul Sănătății, Centrul de cercetare Gamaleya și Fondul Rus de Investiții directe într-o declarație comună. Aceasta precizează faptul că vaccinul a raportat o eficiență de 91,4% la 28 de zile după administrarea primei doze, într-o schemă cu 39 de cazuri. Iar la un interval de 42 de zile, datele au semnalat o eficiență a vaccinului de peste 95%. Însă emițătorii declarației nu au menționat numărul de cazuri folosite pentru calculul efectuat.

Cercetătorii occidentali au ridicat întrebări privind rapiditatea cu care sunt dezvoltate vaccinurile din Rusia împotriva noului coronavirus, sugerând că savanții estici omit din etapele științifice în urma presiunilor venite de autoritățile cărora trebuie să le livreze rezultate.

Rusia plănuiește să înceapă vaccinarea în masă împotriva coronavirusului în 2021, potrivit adjunctei Prim-ministrului, Tatyana Golikova, care supraveghează răspunsul Rusiei împotriva COVID-19. În acest sens, dezvoltatorii ruși urmăresc să producă două milioane de doze de vaccin Sputnik V până la finalul anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.