Home SPORT RUGBY RUGBYȘTII ROMÂNI VOR SĂ-ȘI FACĂ SINGURI CADOUL DE CRĂCIUN!

RUGBYȘTII ROMÂNI VOR SĂ-ȘI FACĂ SINGURI CADOUL DE CRĂCIUN!

0
RUGBYȘTII ROMÂNI VOR SĂ-ȘI FACĂ SINGURI CADOUL DE CRĂCIUN!

România A va întâlni mâine, la Parma, echipa similară a Italiei. ”Stejarii” au și un spion în lot, pe tânărul Dorin Tică.

Când alți sportivi își fac planuri de Crăciun, rugbyștii români se pregătesc de meci. Mâine, la Parma, de la ora 15.00, Selecționata România A va întâlni într-o partidă de pregătire Italia A. Este ultima verificare înaintea decisivelor confruntări din februarie și martie 2022 pentru calificarea la Cupa Mondială 2023. 

”Meciul reprezintă o provocare pentru noi și pentru jucători. E cel mai important, ca de altfel fiecare meci pe care-l susține România, pentru că ne dă ocazia să vedem cum ne descurcăm, dacă ne-am îmbunătățit jocul față de ultima partidă disputată, dar și pentru că le dă și jucătorilor ocazia să joace. Și românii trebuie să joace, ca să poată răspunde <<Prezent>> la meciurile de calificare la Cupa Mondială pentru care vom începe pregătirea în ianuarie” – Andy Robinson, antrenorul principal al naționalei de rugby a României.

Revenit la națională după o accidentare care l-a ținut departe de teren cinci luni, Eugen Căpățână nu concepe alt rezultat decât victoria! 

”Cu siguranță se așteaptă victoria. Se așteaptă ca băieții să își pună corpul la bătaie și să facă viața grea antrenorului pentru partidele din februarie și martie. Ca fiecare meci, trebuie să îl pregătești foarte bine, pentru că nu seamănă unul cu altul. Am văzut partidele pe care le-au avut italienii, dar până la urmă noi trebuie să fim pregătiți și să fim dispuși să facem sacrificii” – Eugen Căpățână, rugbyst, component al echipei România A.

Dorin Tică, ”spionul” naționalei României!

”Stejarii” au și un spion în lot! Născut în România, dar format ca rugbyst în Italia, Dorin Tică, tânărul component al echipei noastre, evoluează în campionatul peninsular chiar la echipa din Parma, orașul în care se va disputa meciul. El spune că are mulți prieteni în echipa adversă.

”Sunt foarte mândru să joc, mai ales cu Italia, o țară unde eu am crescut și am debutat la ei, o echipă unde am foarte mulți prieteni, prieteni foarte buni. Abia aștept meciul. Cu unii dintre ei am și petrecut ani de zile în aceeași cameră, abia aștept să-i revăd. Pe mulți nu i-am văzut de foarte mulți ani și e o emoție foarte puternică, abia aștept să-i întâlnesc, mai ales ca adversari. Sunt foarte mândru, mai ales că joc la mine în oraș, unde mă cunoaște multă lume și unde practic am crescut” – Dorin Tică, rugbyst, component al echipei România A.

Andy Robinson: ”Vrem să transformăm echipa într-o fortăreață impenetrabilă”

Selecționerul Robinson este încântat de cum se antrenează jucătorii săi, iar gândurile îi zboară și spre partidele din februarie și martie, care vor stabili formațiile calificate direct la Cupa Mondială.

”Toți se antrenează bine. Întotdeauna e minunat să vezi tineri jucând, să le vezi evoluția. E important ca ei să aibă ocazia să joace și aștept cu nerăbdare să văd cum își fac treaba. Partidele din Rugby Europe Championship sunt foarte interesante pentru noi. În primul rând, sper să avem suporteri în tribunele stadionului <<Arcul de Triumf>>, pentru că ceea ce am experimentat în meciul cu Argentina – cu spectatori în tribune – a fost excepțional. Vrem să transformăm echipa într-o fortăreață impenetrabilă, pentru meciurile împotriva Rusiei și Portugaliei din februarie. Așa că sper că oamenii vor veni la stadion să ne susțină și că echipa va juca bine” – Andy Robinson, antrenorul principal al naționalei de rugby a României.

Veteranul Eugen Căpățână revine pe teren după cinci luni

La 35 ani, Eugen Căpățână este veteranul lotului convocat de selecționerul englez al României. El a lipsit de pe teren în ultimele cinci luni, din cauza unei accidentări la umăr suferite în timpul meciului cu Argentina, din iulie, iar partida contra selecționatei divizionare italiene reprezintă revenirea sa. 

”Mă bucur să fiu aici. Văd că sunt cel mai bătrân… Sunt foarte, foarte mulți copiii, ceea ce mă bucură, pentru că până la urmă asta înseamnă rugby, asta înseamnă evoluție, să vină din urmă să poate să ne ajute pentru Cupa Mondială și sper să pot să-i ajut și eu. Cei tineri nu mi-au cerut sfaturi, sunt puțin timorați. Dar nu au nevoie de sfaturi, trebuie doar să arate ce pot” – Eugen Căpățână, rugbyst, component al echipei România A.

El spune că vine cu aceeași bucurie la națională ca atunci când a debutat la prima reprezentantivă. De altfel, Căpățână a făcut o adevărată declarație de dragoste față de națională.

”Era în 2012, cu Ucraina, undeva prin martie, dacă nu mă înșel. E un sentiment pe care nu pot să îl descriu și pe care îl am de fiecare dată, chiar și la vârsta asta, de fiecare dată când sunt selecționat sau când pot să joc pentru echipa națională. E același sentiment și mă bucur mereu când sunt aici” – Eugen Căpățână, rugbyst, component al echipei România A.

S-a stabilit programul Rugby Europe Championship 2022,

”Stejarii” și-au aflat și programul meciurilor din Rugby Europe Championship, competiție care e criteriu de calificare la Cupa Mondială 2023, din Franța. 

România va disputa trei meciuri acasă, cu Rusia, Portugalia și Georgia – toate urmând a se disputa pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf – și două partide în deplasare, cu Spania și Țările de Jos.

În acest moment, ”Stejarii” se află pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship, ediția 2021, care ar asigura calificarea directă la Cupa Mondială.

Primele două echipe în clasamentul cumulat Rugby Europe Championship 2021-2022 obțin calificarea directă la Cupa Mondială din Franța, în timp ce echipa aflată pe locul 3 va intra în recalificări pentru a obține biletul la competiția din Hexagon.

Programul Rugby Europe 2022

5 februarie

ROMÂNIA – Rusia, ora 14.30, București, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf

Spania – Țările de Jos, Madrid

Georgia – Portugalia, Tbilisi

12 februarie

ROMÂNIA – Portugalia, ora 17.30, București, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf

Țările de Jos – Georgia, Amsterdam

Rusia – Spania, Sochi

26 februarie

Portugalia – Țările de Jos, Lisabona

27 februarie

Spania – ROMÂNIA, ora 13.45, Madrid, Estadio Central UCM

Georgia – Rusia, Tbilisi

12 martie

ROMÂNIA – Georgia, ora 17.30, București, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf

Rusia – Țările de Jos, Saransk

13 martie

Spania – Portugalia, Madrid

19 martie

Țările de Jos – ROMÂNIA, ora 14.15, Amsterdam, National Rugby Center

Portugalia – Rusia, Lisabona

20 martie

Georgia – Spania, Tbilisi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here