Home POLITIC PUNCT ȘI DE LA CAPĂT: GUVERNUL CIOLOȘ A PICAT LA VOT ÎN PARLAMENT, CRIZA GUVERNAMENTALĂ CONTINUĂ. CINE VA FI NOUL PREMIER NOMINLIZAT?

PUNCT ȘI DE LA CAPĂT: GUVERNUL CIOLOȘ A PICAT LA VOT ÎN PARLAMENT, CRIZA GUVERNAMENTALĂ CONTINUĂ. CINE VA FI NOUL PREMIER NOMINLIZAT?

0
PUNCT ȘI DE LA CAPĂT: GUVERNUL CIOLOȘ A PICAT LA VOT ÎN PARLAMENT, CRIZA GUVERNAMENTALĂ CONTINUĂ. CINE VA FI NOUL PREMIER NOMINLIZAT?

Guvernul monocolor propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a primit doar 88 voturi favorabile și 184 de voturi împotriva în ședința de plen reunit de astăzi. USR nu a reușit să genereze o coaliție majoritară, care să susțină premierul și echipa guvernamentală monocoloră cu care a încercat să forțeze o preluare a guvernării.

După eșecul anunțat al cabinetului Cioloș, România rămâne în criză guvernamentală și politică acută, iar principala întrebare a momentului este legată de numele viitorului premier desemnat de Klaus Iohannis. Formal, parlamentul păstrează cele două tabere: dreapta, cu PNL, UDMR, USR și Minoritățile Naționale și stânga, cu PSD și USR.

Mărul discordiei pentru continuarea guvernării de dreapta este persoana actualului premier demis, Florin Câțu. Acesta nu mai are sprijinul USR, formațiune fără de care coaliția de dreapta este minoritară. PNL este în fața unei dileme: fie merge până în pânzele albe cu Florin Cîțu și acutizează criza politică, fie nominalizează altă persoană care să formeze guvernul. Până în momentul de față, fiecare dintre tabere a declarat ultimativ că nu este dispusă la un compromis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here