Partidul Social Democrat își negociază dur poziția de forță pe care o are în Parlament și pune condiții draconice pentru a susține învestirea unui guvern. Social democrații cer un armistițiu între toate partidele de dreapta, ceea ce însemnă și concilierea dintre PNL și USR. Pe de altă parte, PSD vrea garanții că noul executiv va mări alocațiile pentru copii, va plafona tarifele la energie și va subvenționa încălzirea, va crește pensiile și salariile și va găsi soluții de control eficient al pandemiei.

Toate acestea sunt obiective extrem de costisitoare, unele dintre ele fiind refuzate de guvernul liberal care a susținut că amenință stabilitatea economică și financiară a țării. Este vorba în special de creșterea alocațiilor, a pensiilor și a salariului minim. Acum, liberalii sunt confruntați cu condițiile ultimative ale unuia dintre partidele fără de care nu își pot învesti guvernul.

PSD a transmis astăzi o scrisoare deschisă și o listă cu cele 1 măsuri economice fără de care nu discută cu premierul desemnat sau cu partidele care îl susțin.

Partidul Social Democrat îi mulțumește premierului desemnat, Nicolae Ciucă, pentru că a răspuns apelului nostru la un armistițiu politic în vederea traversării crizei sanitare, economice și sociale, însă consideră că pentru succesul unui astfel de acord este nevoie de efortul conjugat al întregii clase politice. 

                     PSD a fost primul partid care, de mai bine de un an, a tot cerut politicienilor puterii, în repetate rânduri, pacturi și armistiții pentru sănătatea românilor. Și în actuala criză politică, PSD a fost primul partid care a arătat deschidere pentru un dialog cu premierul desemnat și a propus – ca bază a unei înțelegeri pentru a trece criza – planul PSD cu cele 10 măsuri urgente. 

                     Din păcate, președintele PNL a subminat din start șansele oricărei continuări a discuțiilor și a tratat cu indiferență măsurile propuse de PSD pentru români și firmele românești. Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime. Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României, așa cum a făcut și cu dezastrul sanitar, explozia prețurilor la energie sau haosul din educație. Rezultatul acțiunilor sale iresponsabile continuă să facă victime în fiecare zi: românii mor, firmele mor, la fel și viitorul țării când sunt închise școlile. 

                     PSD consideră că un armistițiu politic este absolut necesar, dar unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică. 

                     Astfel, dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente, atunci și PSD se va alătura acestui demers.

Biroul de presă al PSD

10 Masuri Urgente Pentru Guvernul Instalat Dupa Motiune by Ultimedia on Scribd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.