Home POLITIC PSD NU EXCLUDE VOTAREA UNUI GUVERN MINORITAR PNL-UDMR

PSD NU EXCLUDE VOTAREA UNUI GUVERN MINORITAR PNL-UDMR

0
PSD NU EXCLUDE VOTAREA UNUI GUVERN MINORITAR PNL-UDMR

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi, după consultările de la Cotroceni, că între PSD și PNL nu a existat până în acest moment un dialog, însă nu a exclus că vor exista discuții după ce Klaus Iohannis va desemna un nou premier, foarte probabil în persoana generalului Nicolae Ciucă.

Cred că ați început cu un neadevăr, faptul că PSD are opțiuni. Eu cred că PSD nu are opțiuni, fiindcă PNL are o decizie că nu discută cu PSD. Nu cred că liderii PNL încalcă statutul.Nu există acest dialog până în acest moment privind formarea unei majorități. Conform Constituției, PSD a câștigat alegerile și atunci PSD nu poate face parte dintr-un guvern fără să aibă primul ministru desemnat din partea PSD. În acest moment nu avem un candidat de prim ministru desemnat. În momentul în care vom avea un prim ministru desemnat, conform spuselor de ieri din Parlament, vom avea un dialog pentru formarea unei majorități și vom vedea ce decizii vom lua. Cel mai stabil partid din România și cel mai responsabil este în continuare PSD. Dacă există opinii în interiorul partidului, mă mândresc cu acest lucru

Marcel Ciolacu, Președintele PSD

De asemenea, Liderul PSD a declarat că nu exclude să vorbească cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, dar îi cere lui Florin Cîțu să nu încalce statutul PNL și deciziile conducerii.

PSD nu cere nimic ( șefia Camerei Deputaților). Îmi ajunge șef la ciuma roșie. PSD nu merge la Vila Lac, la invitația lui Florin Cîțu, Președintle PNL. Dacă dorește președintele PNL să avem discuții întâi să-și schimbe opțiunile. Conform cutumelor PSD discută cu premierul desemnat. Să își schimbe decizia la PNL că nu discută cu PSD. O să avem discuții cu donmul Ciucă, dacă ne cheamă.

Marcel Ciolacu, Președinte PSD

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here