Home JUSTIȚIE PROIECTUL DE LEGE PENTRU DESFIINȚAREA SIIJ A FOST TRANSMIS GUVERNULUI CU AVIZ NEGATIV DE LA CSM

PROIECTUL DE LEGE PENTRU DESFIINȚAREA SIIJ A FOST TRANSMIS GUVERNULUI CU AVIZ NEGATIV DE LA CSM

0
PROIECTUL DE LEGE PENTRU DESFIINȚAREA SIIJ A FOST TRANSMIS GUVERNULUI CU AVIZ NEGATIV DE LA CSM

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că proiectul de lege pentru desființarea SIIJ va ajunge pe masa executivului, chiar dacă Consiliul Superior al Magistraturii a dat ieri un aviz negativ acestei inițiative legislative din partea ministrului justiției. Avizul dat de CSM este unul consultativ.

În această dimineaţă, am semnat şi am trimis către Guvernul României propunerea de proiect legislativ de desfiinţare a SIIJ. După cum ştiţi, ieri a fost o şedinţă în cadrul CSM, o şedinţă lungă, în care s-a dezbătut acest proiect. S-a dat un aviz negativ. Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ şi am decis, în urma analizării tuturor argumentelor, să trimit mai departe acest proiect de desfiinţare a SIIJ. Este important să readucem normalitate în sistemul de justiţie. Din punctul meu de vedere, desfiinţarea acestei Secţii înseamnă o normalizare. Este o promisiune pe care am făcut-o, este un punct foarte clar şi bine definit în programul de guvernare şi ne respectăm toate aceste promisiuni. Bineînţeles, am ascultat toate argumentele, dar argumentele acelea pot fi avute în vedere într-un alt context. Vom discuta pe legile justiţiei şi vom vedea dacă este nevoie de alte ajustări.

Stelian Ion, Ministrul Justiției

Secţiei de investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost înființată în anul 2018 de către majoritatea PSD din parlament, la acel moment proiectul de înființare a avut aviz pozitiv de la Consiliul Superior al Magistraturii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here