Home CULTURĂ PROGRAMUL DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE LA OPERA DIN BUCUREȘTI

PROGRAMUL DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE LA OPERA DIN BUCUREȘTI

0
PROGRAMUL DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE LA OPERA DIN BUCUREȘTI

Marți, 15 februarie, ora 18:30, în Foaierul Galben – spectacolul „Mozart și Salieri”, tragedie de Alexandr Sergheevici Pușkin, spectacol dedicat Zilei Naționale a Lecturii. În program se regăsesc fragmente muzicale din lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart și Antonio Salieri.

Miercuri, 16 februarie, ora 18:30, va avea loc spectacolul coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet”, de Edward Clug.

Joi, 17 februarie, de la ora 18:30, la 118 ani de la premiera mondială, opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini. „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, una dintre cele mai cunoscute opere din lume, prezintă consecințele unui devotament fără margini. Iubirea dintre Cio-Cio-San și Pinkerton, un ofițer din marina americană, are un deznodământ tragic când bărbatul se întoarce în Japonia cu o altă femeie. Pentru această reprezentație, publicul spectator îl va putea urmări pe tenorul Operei Naționale București, Alin Stoica în debut în rolul Pinkerton.

Vineri, 18 februarie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul cu opera „Evgheni Oneghin” de P. I. Ceaikovski, în regia lui Ion Caramitru. În distribuție se vor regăsi invitați de renume: soprana Maria Bayankina (Tatiana), tenorul George Vîrban (Lenski) și mezzosoprana Andreea Iftimescu (Filipievna). „Evgheni Oneghin” poate fi considerată capodopera lirică a lui Piotr Ilici Ceaikovski.


Sâmbătă, 19 februarie, ora 18:30, va avea loc spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Această creație lui Mozart este o lucrare revoluționară în istoria genului fiind o operă comică în patru acte, în acea vreme regula fiind ca opera seria să aibă doar trei acte, iar opera buffa două.


Duminică, 20 februarie, de la ora 18:30, va avea loc spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia și coregrafia lui Vasily Medvedev și a lui Stanislav Fečo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here