Home CULTURĂ PRIMUL SPECTACOL DE TEATRU LA LIMITĂ CU TEHNOLOGIA MULTIMEDIA

PRIMUL SPECTACOL DE TEATRU LA LIMITĂ CU TEHNOLOGIA MULTIMEDIA

0
PRIMUL SPECTACOL DE TEATRU LA LIMITĂ CU TEHNOLOGIA MULTIMEDIA

Teatrul Basca și Stageon invită publicul la lansarea primei producție aflate la granița dintre teatru și film, în format VR (virtual reality) și video 360°, din Timișoara.

Evenimentul de lansare al producției TURNUL #urmatorulnivel va avea loc în 17 decembrie, de la ora 18.00, la centrul cultural FABER, iar în 18 și 19 decembrie producția va putea fi vizionată gratuit pe platforma www.stageon.ro în format video 360°. Vizionarea online se poate realiza de pe desktop, smartphone, folosind un set de căști pentru a amplifica sunetul suround și senzația de imersiune. Pentru o experiență virtuală cât mai reușită, producția poate fi vizionată online și cu ochelari VR.

În zilele următoare, între 18 și 22 decembrie, publicul care și-a rezervat bilet va putea viziona TURNUL #urmatorulnivel la FABER, pe baza rezervării făcute. Organizatorii pun la dispoziție 2 perechi de ochelari VR și căști la fața locului, iar locurile pentru aceste zile au fost deja rezervate.

Producția TURNUL este o premieră atât pentru Timișoara cât și pentru teatrul Basca, fiind prima experiență care folosește tehnologia de realitate virtuală în prezentarea unui produs cultural. Un alt element inediat al proiectului este spațiul de joc/filmare. Scenele sunt filmate în Turnul de Apă din Iosefin, un viitor spațiu cultural care va servi și ca loc de proiecție pentru spectacol. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul partenerilor de proiect, Asociația Prin Banat. Filmarea va păstra astfel memoria vie a atmosferei din Turnul de Apă, așa cum este el în prezent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here