Home POLITIC PREȘEDINTELE FACE DECLARAȚII LA 18.10: PRIMA ZI DE CONSULTĂRI S-A ÎNCHEIAT CU DOUĂ PROPUNERI DE PREMIERI, DAR FĂRĂ NICIO MAJORITATE PARLAMENTARĂ

PREȘEDINTELE FACE DECLARAȚII LA 18.10: PRIMA ZI DE CONSULTĂRI S-A ÎNCHEIAT CU DOUĂ PROPUNERI DE PREMIERI, DAR FĂRĂ NICIO MAJORITATE PARLAMENTARĂ

0
PREȘEDINTELE FACE DECLARAȚII LA 18.10: PRIMA ZI DE CONSULTĂRI S-A ÎNCHEIAT CU DOUĂ PROPUNERI DE PREMIERI, DAR FĂRĂ NICIO MAJORITATE PARLAMENTARĂ
Sursa Foto: https://www.presidency.ro/ro/media/galerie-foto-video

Prima rundă de consultări pentru constituirea unei noi coaliții de guvernare s-a încheiat. Concluzia generală este că întâlnirile dintre Președinte și delegațiile partidelor parlamentare au fost exploratorii și formale. În fapt, niciun partid nu și-a asumat explicit guvernarea și nici nu s-a detașat o majoritate parlamentară care să susțină un nou guvern.

Dacă cei doi jucători importanți – PNL și PSD au declinat responsabilitatea de a prelua guvernarea și au declarat că nu dețin o majoritate, USR și UDMR au mers la Cotroceni cu propuneri de candidați pentru postul de prim-ministru: Kelemen Hunor și Dacian Cioloș.

AUR a susținut ideea unui guvern de specialiști condus de un premier tehnocrat cu mandatul de a administra țara până la alegerile anticipate pe care partidul le-ar dori organizate în primăvară.

PSD refuză să între la guvernare și marșează tot pe ideea alegerilor anticipate, sub motivul că în momentul de față nu se mai poate constitui o majoritate solidă, care să asigure stabilitatea unui guvern de criză.

Este de așteptat ca Președintele Klaus Iohannis să anunțe o nouă rundă de negocieri și să facă unele observații pe marginea discuțiilor purtate astăzi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here