Home EDUCAȚIE JURNALISTA EMILIA ȘERCAN SUSȚINE CĂ TEZA DE DOCTORAT A PREMIERULUI NICOLAE CIUCĂ AR CONȚINE PASAJE CONSISTENTE PLAGIATE DUPĂ ALTE LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE

JURNALISTA EMILIA ȘERCAN SUSȚINE CĂ TEZA DE DOCTORAT A PREMIERULUI NICOLAE CIUCĂ AR CONȚINE PASAJE CONSISTENTE PLAGIATE DUPĂ ALTE LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE

0
JURNALISTA EMILIA ȘERCAN SUSȚINE CĂ TEZA DE DOCTORAT A PREMIERULUI NICOLAE CIUCĂ AR CONȚINE PASAJE CONSISTENTE PLAGIATE DUPĂ ALTE LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE

Scandalurile provocate de titlurile științifice ale unor personalități politice din România par să nu se mai sfârșească. La doar câteva săptămâni după ce un membru al executivului a fost silit să demisioneze pentru că și-ar fi cosmetizat CV-ul cu titluri academice pe care nu a putut să le dovedească public, un scandal uriaș se profilează la orizont.

Acuzațiile de plagiat sunt îndreptate acum chiar către șeful executivului, care ar fi obținut titlul de doctor în baza unei teze care ar conține lungi pasaje copiate din alte lucrări științifice. Jurnalista Emilia Șercan publică astăzi o investigație în care arată similitudinile dintre textul lucrării semnate de doctorandul Nicolae Ciucă și alte două teze de doctorat câte aparțin unor autori români.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat.

În cazul ultimului scandal de plagiat academic izbucnit în România, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, să demisioneze deîndată ce s-a dovedit că acesta și-ar fi trecut în CV titluri științifice contestate în spațiul public, pentru care politicianul nu a putut produce probe relevante atunci când a fost acuzat de fals.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here