În această seară, ministerul Sănătății și ministerul Afacerilor Interne au modificat ordinul comun nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, prin eliminarea obligativității de purtare a măștii de protecție în birouri dacă toate persoanele din acestea sunt vaccinate împotriva covid-19.

În anexa „Instrucțiuni generale privind măsurile de igienă”, la capitolul I „Portul măștii”, punctul 2 se modifică și va avea următorul cuprins: 2. Măsuri generale:
În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot exista unele excepții, astfel:
a) angajatul este singur în birou/toate persoanele din birou
sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au
trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

Modificare Ordinul 874/81/2020

De asemenea, acest ordin comun al ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne oblică Comitetele Județene/Municipiului București pentru Situații de Urgență să identifice zonele aglomerate cu un potențial ridicat de transmitere al coronavirusului.

Articolul 1 se modifică și va avea următorul cuprins:
„Art. 1. — Începând cu data de 15.05.2021 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de
urgență.”

Modificare Ordinul 874/81/2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.