Home SOCIAL 43 DE CETĂȚENI DIN SIRIA, AFGANISTAN ȘI IRAK AU ÎNCERCAT SĂ TREACĂ GRANIȚA ILEGAL ÎN UNGARIA

43 DE CETĂȚENI DIN SIRIA, AFGANISTAN ȘI IRAK AU ÎNCERCAT SĂ TREACĂ GRANIȚA ILEGAL ÎN UNGARIA

0
43 DE CETĂȚENI DIN SIRIA, AFGANISTAN ȘI IRAK AU ÎNCERCAT SĂ TREACĂ GRANIȚA ILEGAL ÎN UNGARIA
Sursa Foto: www.politiadefrontiera.ro

Polițiști de frontieră arădeni au depistat, în ultimele 24 de ore, 43 de cetățeni din Afganistan, Siria și Irak, care au încercat să iasă ilegal din țară pe la frontiera cu Ungaria, majoritatea ascunși în mijloace de transport. Șoferii mijloacelor de transport oprite la ieșirea din țară, doi cetățeni turci și doi români, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, potrivit Poliției de Frontieră.

“În data de 25.11.2020, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, şoferi ai unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Vehiculul era încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, cu piese metalice din Turcia pentru o societate din Olanda.” precizează într-un comunicat Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunțit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automărfarului au fost descoperiți, ascunși în compartimentul marfă, 28 de cetățeni din Irak și Siria, dintre care 26 de adulți, cu vârste cuprinse între 19 și 38 de ani, și doi minori, în vârstă de 16 și 17 ani, menționează polițiștii de frontieră.

Antenior,  poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct de trecere a frontierei au descoperit, în două automărfare conduse de doi cetăţeni români, zece migranţi din Afganistan ascunşi în autotrenuri.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Curtici au derulat o acţiune, în urma căreia au descoperit cinci persoane ascunse într-o remorcă din terminalul de containere. Și aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, care intenţionau să ajungă ilegal în vestul Europei, spune Poliția de Frontieră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here