Home EXTERNE PETRECERILE CU TREI FAMILII, DE CRĂCIUN, VOR FI PERMISE ÎN MAREA BRITANIE

PETRECERILE CU TREI FAMILII, DE CRĂCIUN, VOR FI PERMISE ÎN MAREA BRITANIE

0
PETRECERILE CU TREI FAMILII, DE CRĂCIUN, VOR FI PERMISE ÎN MAREA BRITANIE

Membrii ai cel mult trei gospodării se vor putea întâlni timp de 5 zile în perioada Crăciunului, au convenit liderii celor patru provincii ale Marii Britanii. Formatul a fost numit „bulă de Crăciun”, mai scrie BBC News.

Oamenii se vor putea reuni în locuințe, în lăcașurile de cult și în spațiile exterioare, iar restricțiile de călătorie vor fi, de asemenea, relaxate în intervalul 23-27 decembrie. Însă această „bulă de Crăciun” trebuie să fie „exclusiv” dedicată respectivei ocazii speciale, iar familiile reunite nu vor putea petrece în puburi ori în restaurante.

Liderii Angliei, Țării Galilor, Scoției și Irlandei de Nord i-au îndemnat pe britanici să „se gândească cu atenție ceea ce vor face” pentru a menține scăzut riscul de răspândire intensivă a COVID-19. Aceștia au adăugat că în anul curent „nu poate fi vorba de un Crăciun normal”, însă familiile și prietenii se vor putea vedea într-un mod „limitat și precaut”.

Pe de altă parte, anumiți oameni de știință au prevenit că relaxarea restricțiilor anti-COVID pentru perioada festivă ar putea declanșa un alt val de contaminări și viitoare decese.

Într-o declarație comună, liderii provinciilor au suținut că „înainte de a decide să se adune pe durata perioadei festive, îndemnăm oamenii să ia în considerare abordări alternative, precum folosirea tehnologiei sau întâlnirile în spații deschise”.

Vocea Guvernului Regatului Unit

Într-o adresare video venită de la Downing Street, sediul Guvernului britanic, prim-ministrul Boris Johnson a descris Acordul drept unul „special, o dispensare limitată temporal”. Și el a susținut ideea că oamenii trebuie să aibă o „judecată personală” privind riscul legat de cine introduc în bula de sărbători sau dacă își vizitează rudele în vârstă. Premierul a adăugat că „mulți dintre noi tâjnesc să petreacă timp cu familia și prietenii…Însă nu ne putem permite să aruncăm vigilența pe fereastră”.


În Marea Britanie, fiecare provincie îşi decide propria strategie în materie de combatere a epidemiei, potrivit AFP. Executivul londonez speră într-o revenire la normalitate în jurul Paştelui, graţie vaccinurilor, printre care cel al proiectului britanic AstraZeneca/Oxford, a mai consemnat agenția franceză.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here