Home SOCIAL PERSOANELE CARE DORESC SĂ INTRE ÎN GRECIA PRIN PUNCTUL DE TRECERE PROMACHONAS, TESTATE RAPID

PERSOANELE CARE DORESC SĂ INTRE ÎN GRECIA PRIN PUNCTUL DE TRECERE PROMACHONAS, TESTATE RAPID

0
PERSOANELE CARE DORESC SĂ INTRE ÎN GRECIA PRIN PUNCTUL DE TRECERE PROMACHONAS, TESTATE RAPID

Începând cu data de 20 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Grecia, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat.

Accesul pe teritoriul Greciei va fi permis numai persoanelor care vor obține un rezultat negativ la testarea rapidă. Sunt exceptați de la măsura testării rapide transportatorii de marfă.

MAE subliniază că această nouă măsură are un caracter suplimentar, menținându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Totodată, MAE reamintește că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor romani să se informeze temeinic înainte să se deplaseze în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here