Home DIVERSE SONDAJ: ROMÂNII SUNT CEI MAI ÎNCREZĂTORI EUROPENI

SONDAJ: ROMÂNII SUNT CEI MAI ÎNCREZĂTORI EUROPENI

0
SONDAJ: ROMÂNII SUNT CEI MAI ÎNCREZĂTORI EUROPENI

Românii sunt cei mai optimiști europeni, reiese dintr-un sondaj comandat de Parlamentul European. Peste jumătate dintre românii care au răspuns la întrebări cred că anul viitor va fi mai prosper.

Potrivit eurobarometrului, românii au cel mai ridicat grad de optimism din întreaga Europă, în contextul pandemiei. Întrebați care este sentimentul care îi descrie cel mai mult în această perioadă, românii au răspuns în proporție de 56% că speranța.

La polul opus, cei mai mulți pesimiști din Uniunea Europeană pot fi întâlniți în Franța și în Cehia, printre cele mai grav afectate țări de-al doilea val al epidemiei de coronavirus. Astfel, potrivit Eurobarometrului, doar 29% dintre respondenții cehi și 25% dintre francezii chestionați au spus că au o stare de spirit pozitivă.

Românii se declară optimiști, francezii asociază starea lor de spirit cu frica. Spaniolii se declară neajutorați și peste 70% dintre ciprioți trăiesc în nesiguranță. De asemenea, Grecii se situează undeva între furie și frustrare, iar olandezii și finlandezii au încredere deplină în ceea ce va urma.

Europenii au fost întrebați și cât de afectați au fost din punct de vedere financiar de pandemia de coronavirus, iar 55% dintre cei care au participat la sondaj spun că veniturile le-au fost deja afectate. Danezii și luxemburghezii nu fac parte din această categorie. Pe primul loc se află ciprioții, iar pe locul al doilea grecii, spaniolii și românii.

La acest sondaj au răspuns aproximativ 25.000 de cetățeni din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here