Reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți au solicitat astăzi ministrului Educației și ministrului Sănătății să modifice legislația astfel încât școlile să poată suspenda predarea față în față și trece online, prin decizia Consiliului de Administrație, atunci când în localitate rata de incidență depășește 6/1000. De asemenea, ei solicită să se garanteze accesul la școala online pentru elevii cu o serie de boli și afecțiuni.

În privința posibilității de trecere a școlii în online când e atins pragul de 6/1000, apelul organizației menționează:

Vă adresăm rugămintea ca, în interesul superior al copiilor/elevilor, să dispuneți, în regim de urgență, modificarea Art. 6 din Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021, în sensul permiterii suspendării activităților didactice cu prezență fizică a elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în localitățile în care rata incidenței este mai mare de 6/1000 de locuitori, prin decizia argumentată a organismului de conducere al unităţii de învăţământ preuniversitar – consiliul de administrație, după consultarea prealabilă a consiliului profesoral, asociaţiei de părinţi/consiliului reprezentativ al părinților și consiliul şcolar al elevilor de la nivelul UI, cu informarea ISJ/ISMB, indiferent de numărul de clase suspendate.

Solicitare Federația asociațiilor de părinți

Același document listează bolile și afecțiunile pentru care un elev să aibă garantată posibilitatea de a face școală online:

Totodată vă solicităm ca prin actul normativ de completare a Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021 să se garanteze desfăşurarea procesului educaţional online pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor.

Solicitare Federația asociațiilor de părinți

Ministerul Educației și Sănătății nu pot să emită un ordin de modificare a celui emis în urmă cu două săptămâni pentru că au nevoie de aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a grupului tehnico-științific care gestionează pandemia de covid-19. Solicitarea venită din partea părinților trebuie să fie discutată de grupul de specialiști și de CNSU pentru a putea fi aprobată prin ordin de ministerele de resort.

În perioada 13 septembrie 2021-10 ianuarie 2022, prin excepție de la prevederile alin. (1), în baza și sub rezerva analizei situației epidemiologice la nivel național realizate de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin ordin al ministrului educației, se pot dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem online.

Ordonanța de Urgență 99/2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.