Un memorandum privind aspecte organizatorice pentru operaţionalizarea Centrului de competenţe industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică al UE – Centrul Cyber, prima structură a Uniunii Europene care va avea sediul în România, se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern care va avea loc, astăzi, la Palatul Victoria.

PUB

Potrivit Executivului, memorandumul vizează desemnarea instituţiei coordonatoare şi constituirea unui Grup de lucru interinstituţional pentru identificarea setului de măsuri necesar funcționării Centrului Cyber.

Memorandumul propune desemnarea Ministerului Finanţelor ca instituţie responsabilă pentru operaţionalizarea la Bucureşti a sediului centrului.

Totodată, se propune constituirea unui Grup de lucru interinstituţional, sub numele de GLI Cyber, sub autoritatea ministrului Finanţelor Publice, pentru identificarea măsurilor necesare operaţionalizării la Bucureşti a centrului şi aprobarea elaborării.

România a fost desemnată, la sfârşitul anului trecut, ca statul membru UE care va găzdui sediul Centrului Cyber.

De asemenea, pe agenda şedinţei de Guvern se mai află un proiect de hotărâre privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.