Home CULTURĂ ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET CONCERTEAZĂ LA ATENEUL ROMÂN DE ZIUA EUROPEI

ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET CONCERTEAZĂ LA ATENEUL ROMÂN DE ZIUA EUROPEI

0
ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET CONCERTEAZĂ LA ATENEUL ROMÂN DE ZIUA EUROPEI

Orchestra Română de Tineret îşi invită publicul în seara de 9 mai 2022, ora 19:00, la un concert extraordinar care va avea loc la Ateneul Român de Ziua Europei, în cadrul primei ediţii a Bucharest CellEAST Festival.

        Concertul care îl va aduce la pupitrul Orchestrei Române de Tineret pe dirijorul Noam Zur are în program Concertul în la minor, op. 129, pentru violoncel și orchestră de Robert Schumann, solist Răzvan Suma, Concertul pentru violoncel și orchestră, op. 167de Dan Dediu, solist Mircea Marian și Concertul pentru violoncel și orchestră de suflătoride Friedrich Gulda, solist Ștefan Cazacu.

        CellEAST Festival 2022 se va desfășura în București în perioada 3-11 mai 2022, având invitați violonceliști de renume internațional cu o bogată experiență solistică și pedagogică precum: Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Mircea Marian, Ștefan Cazacu, Marin Cazacu, Dragan Djordjević și Atanas Krastev.

        Pe durata festivalul aceștia vor susține concerte alături de Filarmonica George Enescu, Orchestra Română de Tineret și Orchestra de Cameră Radio, oferind publicului o mare diversitate din repertoriul violoncelistic universal. Așadar, la Ateneul Român și Sala Radio vor răsuna compoziții de D. Kabalevsky, O. Respighi, B. Lyatoshinsky, A. Dvorak, R. Schumann, F. Gulda, D. Dediu, P. I. Ceaikovski și C. Saint-Saëns.

        În paralel cu programul concertistic se vor desfășura cele două Masterclass-uri – Future CellEAST și MiniCellos, programe educaționale pentru avansați respectiv începători, susținute de violonceliștii invitați la Universitatea Națională de Muzică din București. Masterclass-ul MiniCellos va fi susținut de profesoarele: Ani Marie Paladi, Teodora Atanasova și Ella Bokor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here