De luni de zile, pandemia cu care se luptă o lume întreagă, ne-a luat din drepturi. Dreptul de a ne putea îmbrățișa cu cei dragi, dreptul de a colinda străzile în anumite intervale orare, dreptul de a ne bucura de talentul artiștilor preferați.

PUB

Din fericire, nimic nu este nesfârșit în lumea în care trăim, și asta le-a dat șansa iubitorilor muzicii clasice să revină în sala de spectacole. Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, a ridicat cortina și a găzduit duminică primul moment artistic, cu public, al acestui an –  Gala Extraordinară a Operetei Românești.

Bianca Ionesco – Ballo, Alfredo Pascu, Valentino Tiron, Cătălin Petrescu, Daniela Bucșan sunt doar câteva nume ale interpreților, care au transformat primul spectacol din acest an într-un succes garantat.

Gala Operetei a fost alcătuită din pagini muzicale precum „Mugurel de cântec românesc”, ”N-ar fi rau dacă ar fi bine”, “Visul unei nopți de vară”, “Calypso” până chiar și “Aria Marthei”. De la un număr artistic la altul, interpretările au prins viață odată cu aplauzele publicului ce încuraja ritmul dionisiac învăluit pe scenă.

Coregrafia, gândită și lucrată până la cele mai mici detalii de către maeștrii Andreea Toma și Marius Grosu, alături de costumele românești autentice, sau cele care amintesc de  tragedia grecească au completat strălucit spectacolul de sunet și lumini.

Și pentru că pandemia e încă departe de sfârșit, regulile de protecție sanitară au fost respectate cu strictețe pe toată durata spectacolului. Sala care odinioară primea nu mai puțin de 500 de spectatori la fiecare spectacol a găzduit aseară mai puțin de 200 de invitați, așezați la distanță unii de ceilalți. Și asta chiar dacă cererea de bilete ar fi depășit capacitatea normală a sălii.

Pentru romanticii întârziați și nu numai, Teatrul Național de Operetă, își continuă activitatea în condiții de maximă siguranță și în perioada următoare. Spectatorii sunt invitați în această stagiune la spectacole clasice, ca Voievodul Țiganilor, Parfum de femeie și Vitraliul unei Vieți.

De cuvinte, poate te mai saturi, dar de versuri, niciodată.

Gabriela Daha și Valentino Tiron – Duet Lampyto – Taraxion “Calypso”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.