Home DIVERSE O FETIȚĂ S-A NĂSCUT DINTR-UN EMBRION CONGELAT ÎN URMĂ CU 27 DE ANI

O FETIȚĂ S-A NĂSCUT DINTR-UN EMBRION CONGELAT ÎN URMĂ CU 27 DE ANI

0
O FETIȚĂ S-A NĂSCUT DINTR-UN EMBRION CONGELAT ÎN URMĂ CU 27 DE ANI

O fetiță, Molly Gibson, s-a născut în octombrie anul acesta, dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani, în octombrie 1992. Embrionul congelat a rămas așa până în februarie 2020, când Tina și Ben Gibson din Tennessee l-au adoptat.

Molly a stabilit un nou record pentru cea mai îndelungată perioadă de congelare a unui embrion care a avut ca rezultat o naștere, doborând un record stabilit de sora ei mai mare, Emma, scrie BBC.

Familia s-a luptat cu infertilitatea timp de aproape cinci ani înainte ca parinții Tinei Gibson să vadă o poveste despre adopția embrionilor la o stație de știri locală.

“Dacă părinții mei nu ar fi văzut acest lucru la știri, atunci nu am fi aici”

a spus doamna Gibson

Tina Gibson (29 de ani) este profesoară de școală elementară, iar soțul ei (36 de ani) este analist de securitate cibernetică.

Familii precum Gibson pot adopta unul dintre embrionii congelați la National Embryo Donation Center (NEDC), o entitate non-profit, din Knoxville și pot da naștere unui copil care nu este legat genetic de ei.

Fondată în urmă cu 17 ani, NEDC a facilitat peste 1.000 de adopții și nașteri de embrioni, iar în prezent există un milion de embrioni umani congelați depozitați în SUA.

Emma și Molly, cele două fete din familia Gibson sunt surori biologice. Ambii embrioni au fost donați si înghețați împreună în 1992, atunci când Tina Gibson, mama fetelor, avea 1 an. Emma, prima fiică, s-a născut în 2017, dintr-un embrion înghețat de 24 de ani, până când în acest an, Molly, sora sa, a stabilit un nou record, de 27 de ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here