Home EDUCAȚIE MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC: DUPĂ UN SCANDAL CARE A DURAT CÂTEVA ZILE, IGSU A RECEPȚIONAT DOUĂ MILIOANE DE TESTE DE SALIVĂ PENTRU ELEVI (COMUNICAT)

MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC: DUPĂ UN SCANDAL CARE A DURAT CÂTEVA ZILE, IGSU A RECEPȚIONAT DOUĂ MILIOANE DE TESTE DE SALIVĂ PENTRU ELEVI (COMUNICAT)

0
MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC: DUPĂ UN SCANDAL CARE A DURAT CÂTEVA ZILE, IGSU A RECEPȚIONAT DOUĂ MILIOANE DE TESTE DE SALIVĂ PENTRU ELEVI (COMUNICAT)

Întârzierile în livrarea testelor de salivă au pus în pericol procesul de verificare a elevilor din școlile românești și au pus din nou pe tapet modalitatea controversată în care s-a făcut selecția furnizorilor. După un schimb de replici între Ministerul Educației și DSU, situația pare să se fi deblocat în această noapte, când o tranșă de două milioane de kit-uri au fost recepționate și trimise către școli. Potrivit reglementărilor legale, toți elevii din unitățile de învățământ trebuie testați de două ori pe săptămână, iar varianta aleasă a fost aceea a testelor non-invazive, cu salivă.

În cursul nopții trecute, IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgenta Romania a făcut recepția celor 2 milioane de teste de salivă, sosite în avans, în urma discuțiilor purtate în ultimele zile de IGSU cu reprezentanții societăților comerciale care urmau să livreze astfel de dispozitive medicale. Odată realizată recepția, camioanele IGSU au fost încărcate cu aceste dispozitive și au plecat imediat în vederea livrării testelor de salivă către inspectoratele școlare din țară, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here