Home POLITIC MINISTRUL TRANSPORTURILOR AVERTISMENT PENTRU MANAGERII DIN SUBORDINE: DESZĂPEZIREA ESTE UN EXAMEN DE COMPETENȚĂ

MINISTRUL TRANSPORTURILOR AVERTISMENT PENTRU MANAGERII DIN SUBORDINE: DESZĂPEZIREA ESTE UN EXAMEN DE COMPETENȚĂ

0
MINISTRUL TRANSPORTURILOR AVERTISMENT PENTRU MANAGERII DIN SUBORDINE: DESZĂPEZIREA ESTE UN EXAMEN DE COMPETENȚĂ

Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacităţii lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile. Nimeni nu poate să vină acum la mine şi să îmi spună că are probleme la contractele privind deszăpezirea, că nu sunt stocuri sau că nu sunt în stare să îşi organizeze personalul.

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor

Ministrul a convocat ieri directorii responsabili din cadrul Comandamentului Central de Iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru a evalua măsurile necesare în zonele afectate de înrăutăţirea condiţiilor meteorologice şi situaţia din teren, având în vedere atenţionarea Cod galben de ninsori emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În acest context, Cătalin Drulă a subliniat că “nu ne permitem ca echipajele de urgenţă să fie întârziate în intervenţiile lor”, având în vedere criza sanitară reprezentată de epidemia COVID-19 în România.

În plus, acesta a solicitat instituţiilor din cadrul Comandamentului Central de Iarnă să comunice permanent cu presa “orice aspect ce ţine de desfăşurarea călătoriilor în siguranţă”, pentru o informare publică rapidă și eficientă.

Responsabilii din fiecare sector de activitate au prezentat măsurile dispuse, precum şi stocurile de materiale, personalul mobilizat şi utilajele disponibile.

În cazul CNAIR, în zonele care au intrat sub atenționarea meteorologică reprezentanții DRDP București, DRDP Craiova, DRDP Timișoara, DRDP Brașov au precizat că sunt asigurate următoarele:

  • Număr utilaje proprii/prestatori – 831
  • Tone sare – 112.211
  • Tone nisip – 16.383
  • Clorură – 1605,25 tone

În ceea ce privește CFR Infrastructură, comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CF București, Craiova și Timișoara sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile.

Dispeceratele vor funcţiona în dispozitive complete, regionalele de cale ferată din sudul țării fiind dotate cu utilaje de intervenţie, cu care se va acționa dacă situația  o impune.

De asemenea, personalul feroviar va acţiona, funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale de intervenţie, astfel:

  • 587 salariaţi 
  • 10 pluguri pentru deszăpezire
  • 5700 parazăpezi montate

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul național, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariției unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, dar și acordarea de asistență. Totodată sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători și personal pentru deservirea acestora.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului pe aeroporturile din țară sunt pregătite 161 de utilaje de intervenție și stocuri de materiale degivrante lichide (441.450 litri) și solide (364.375 kg)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here