Home SĂNĂTATE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII A LUAT MĂSURI ÎN SCANDALUL CORABIA

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII A LUAT MĂSURI ÎN SCANDALUL CORABIA

0
MINISTRUL SĂNĂTĂȚII A LUAT MĂSURI ÎN SCANDALUL CORABIA

Ministrul Sănătăţii a anunţat că DSP Olt a încheiat, în dimineaţa aceasta, controlul efectuat la Spitalul Orăşenesc Corabia, după ce în mediul online au apărut imagini cu un pacient filmat stând pe jos şi cerând ajutor. Medicul de gardă şi asistenta medicală au fost amendaţi contravenţional.

Am văzut şi eu imaginile de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineaţă la orele 02,00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății/Facebook

Ministrul a precizat că medicul de gardă a primit amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei pentru “refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”, asistenta medicală – 3.000 lei pentru “nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar”, iar unitatea sanitară a fost sancţionată cu avertisment.

Vlad Voiculescu a informat, de asemenea, că s-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unităţii sanitare şi luarea măsurilor care se impun şi s-a dispus refacerea şi însuşirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.

https://www.facebook.com/madalina.temelie/posts/5125313677541474

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here