Home ECONOMIE MINISTRUL FINANȚELOR VREA SĂ ÎI BAGE LA ÎNCHISOARE PE CONTRIBUABILII CARE NU ÎȘI ACHITĂ OBLIGAȚIILE FISCALE

MINISTRUL FINANȚELOR VREA SĂ ÎI BAGE LA ÎNCHISOARE PE CONTRIBUABILII CARE NU ÎȘI ACHITĂ OBLIGAȚIILE FISCALE

0
MINISTRUL FINANȚELOR VREA SĂ ÎI BAGE LA ÎNCHISOARE PE CONTRIBUABILII CARE NU ÎȘI ACHITĂ OBLIGAȚIILE FISCALE

Majorările de venituri și creșterile de pensii și indemnizații aprobate în ultimele săptămâni de coaliția de guvernare îi pun acum pe jar pe premier și pe ministrul de finanțe. Cu un deficit de câteva miliarde în proiectul de buget pe 2022, guvernul trebuie să scoată bani și din piatră seacă, pentru a menține pachetul social asumat prin programul de guvernare fără să afecteze investițiile. Cea mai scurtă cale pentru a face rost de bani este să își încaseze sumele restante la bugetul de stat, adică taxele și impozitele pe care mulți patroni le trec cu vederea lună de lună.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu vrea să revoluționeze sistemul de recuperare a creanțelor și propune înlocuirea măsurilor actuale, printre care cea mai populară era executarea silită, cu o variantă cu adevărat draconică: închisoarea de la 1 la 5 ani pentru contribuabilii care nu își achită obligațiile fiscale. Câciu spune că se așteaptă la creșterea spectaculoasă a gradului de conformare în momentul în care datornicii își riscă libertatea și justifică măsura prin faptul că rău-platnicii fură de la stat bancare nu le aparțin.

Zeci de mii de români află – exact când au nevoie de servicii medicale! – că nu pot beneficia de acestea pentru că angajatorul nu a plătit contribuțiile pentru #sănătate, deși banii le-au fost #reținuți din salariu.

Alte zeci de mii de români află – când ajung să-și depună dosarul de #pensie – că nu au o pensie potrivit muncii depuse pentru că angajatorul nu le-a plătit contribuțiile, deși banii le-au fost reținuți din salariu!

Angajatorii #evazioniști, care nu plătesc statului contribuțiile angajaților (impozit pe salariu, CAS, CASS, șomaj etc.) vor răspunde penal pentru că, deși aveau obligația clară de a le reține și de a le plăti către stat, nu au făcut-o, băgându-și practic în buzunar acești bani!

Pentru că este momentul ca furtul banilor REȚINUȚI din veniturile oamenilor (salarii sau venituri asimilate salariilor, pensii, dividende, veniturile din jocuri de noroc, din premii, din dobânzi, veniturile zilierilor sau din convenții civile ori prestări de servicii) să înceteze! Pentru că este vorba de drepturile fiecărui salariat la sănătate, pensie sau șomaj!

P.S. La 30 septembrie 2021 arieratele de recuperat la bugetul de stat erau de 34 miliarde lei (dintre care 8,4 miliarde lei la pensii și 3,5 miliarde lei la Sănătate). Sunt duble față de anul 2019!

Partidul Social Democrat/ Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here