Home EDUCAȚIE MINISTRUL EDUCAȚIEI: CURSURILE ÎN ȘCOLI REÎNCEP LUNI LA CLASĂ, ACOLO UNDE RATA DE VACCINARE A PERSONALULUI ESTE DE MINIM 60% (VIDEO)

MINISTRUL EDUCAȚIEI: CURSURILE ÎN ȘCOLI REÎNCEP LUNI LA CLASĂ, ACOLO UNDE RATA DE VACCINARE A PERSONALULUI ESTE DE MINIM 60% (VIDEO)

0
MINISTRUL EDUCAȚIEI: CURSURILE ÎN ȘCOLI REÎNCEP LUNI LA CLASĂ, ACOLO UNDE RATA DE VACCINARE A PERSONALULUI ESTE DE MINIM 60% (VIDEO)

Vacanța forțată, impusă de autorități în școlile din România se încheie astăzi, iar de luni, elevii se reîntorc în bănci. Ministrul Educației a anunțat criteriul după care se poate decide trecerea în online sau reluarea cursurilor în format fizic: este vorba despre rata de vaccinare a personalului din școli, de la profesori și până la angajați din sectorul administrativ.

În cazul în care 60% din personalul unei școli este vaccinat, cursurile se țin în format fizic, iar acolo unde rata de imunizare este mai mică, elevii învață online.

Sorin Cîmpeanu a mai amintit că pe baza principiului descentralizării, consiliile de administrație ale unor școli pot solicita trecerea în online dacă există îndeplinite condițiile prevăzute în Ordinul Comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Deciziile comunicate de ministrul Educației vor fi publicate astăzi în Monitorul Oficial, astfel încât Consiliile de administrație ale școlilor să poată reactualiza datele cu privire lua rata de vaccinare și să poată decide dacă reiau cursurile în format fizic sau online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here