Home SĂNĂTATE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: DIAGNOSTICAREA VARIANTEI DE COVID ÎN CAZUL CELOR TREI ROMÂNI REPATRIAȚI DIN AFRICA DE SUD DUREAZĂ CÂTEVA ZILE (VIDEO)

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: DIAGNOSTICAREA VARIANTEI DE COVID ÎN CAZUL CELOR TREI ROMÂNI REPATRIAȚI DIN AFRICA DE SUD DUREAZĂ CÂTEVA ZILE (VIDEO)

0
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: DIAGNOSTICAREA VARIANTEI DE COVID ÎN CAZUL CELOR TREI ROMÂNI REPATRIAȚI DIN AFRICA DE SUD DUREAZĂ CÂTEVA ZILE (VIDEO)

Suspiciunile cu privire la infectarea celor trei români aduși din Africa de Sud cu tulpina micron a virusului covid nu pot fi nici confirmate, nici infirmate, înainte de efectuarea setului complet de analize. Ministerul sănătății a transmis astăzi un comunicat în care precizează că analizarea probelor și stabilirea cu exactitate a tipului de virus depistat la cei trei cetățeni români poate dura câteva zile.

Mesajul Ministerului Sănătății vine după ce în presă au apărut speculații cu privire la infectarea pacienților depistați pozitiv la testele COVID cu tulpina sud-africană a virusului. Suspiciunile au fost alimentate de faptul că Africa de Sud este un focar al noii variante, denumită științific Omicron, iar șansele ca românii repatriați să se fi îmbolnăvit cu tulpina sud-africană sunt, teoretic, destul de mari,

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.

Ministerul Sănătății

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here