Home SĂNĂTATE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A APROBAT PROTOCOLUL DE RECUPERARE DESTINAT CELOR CARE AU FOST INFECTAȚI CU COVID-19

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A APROBAT PROTOCOLUL DE RECUPERARE DESTINAT CELOR CARE AU FOST INFECTAȚI CU COVID-19

0
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A APROBAT PROTOCOLUL DE RECUPERARE DESTINAT CELOR CARE AU FOST INFECTAȚI CU COVID-19

Scopul acestui Protocol de medicină fizică și de reabilitare post-COVID este de a îmbunătății starea fizică a pacienților care au fost infectați cu coronavirus, dar și creșterea capacității acestora de a se întoarce la o viață de calitate. Ordinul a fost semnat de Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Era necesar un astfel de protocol pentru evaluarea și pentru managementul terapeutic privind dizabilitățile complexe rezultate în urma infecției cu SARS-CoV-2. Pacienții care au trecut prin boală, în special cei cu forme severe, trebuie să beneficieze de servicii medicale de recuperare. COVID-19 este o boală cu afectare multiplă de organe și care poate lăsa sechele respiratorii, cardiace, neurologice, musculoscheletale, psihologice. Efectele bolii se pot întinde pe perioade variabile de timp, afectând calitatea vieții pacienților. Continuarea reabilitării medicale a acestora va permite monitorizarea atentă, refacerea funcționalității și a capacității de muncă și va scurta timpul de întoarcere la o viață normală.

Ioana Mihăilă/ Ministerul Sănătății

Ioana Mihăilă a aprobat și ordinul care actualizează protocolul medical de tratament pentru pacienții infectați cu covid, ținând cont de cele mai noi studii medicale, dar și de recomandările OMS și ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. De asemenea, a fost introdus un capitol nou cu recomandări pentru medicii de familie care tratează la domiciliu pacienții infectați cu coronavirus.

Ordinele ministrului Sănătății care conțin noile prevederi medicale vor fi publicate astăzi în Monitorul Oficial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here