Home SOCIAL METROREX SCOATE PE TRASEU TOATE TRENURILE DISPONIBILE PENTRU A FACE FAȚĂ CRIZEI DECLANȘATE DE GREVA SPONTANĂ DE LA STB (COMUNICAT)

METROREX SCOATE PE TRASEU TOATE TRENURILE DISPONIBILE PENTRU A FACE FAȚĂ CRIZEI DECLANȘATE DE GREVA SPONTANĂ DE LA STB (COMUNICAT)

0
METROREX SCOATE PE TRASEU TOATE TRENURILE DISPONIBILE PENTRU A FACE FAȚĂ CRIZEI DECLANȘATE DE GREVA SPONTANĂ DE LA STB (COMUNICAT)
Sursa Foto: https://www.facebook.com/metrorexoficial.ro/photos/979071275907241

Avand in vedere miscarea de protest a angajatilor Societatii de Transport Bucuresti, din aceasta dimineata, Metrorex a luat toate masurile necesare pentru preluarea unui numar crescut de calatori.
Metrorex introduce in circulatie toate trenurile disponibile din flota si va circula in orele de varf la un interval minim posibil.
Totodata, in vederea respectarii masurilor pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19, se va actiona in conformitate cu planul intocmit in acest sens, spre exemplu:
– pentru evitarea situatiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere:
   • la nivelul trenurilor, prin mecanici;
   • la nivelul statiilor, prin impiegatii de miscare;
   • la nivel centralizat, prin operatorii de circulatie;
   • sosirea trenurilor la acelasi peron, in statiile aglomerate, sa se realizeze pe cat posibil alternativ, astfel incat sa nu se inregistreze valori crescute ale traficului de calatori intr-un interval scurt de timp.
– Metrorex impreuna cu Politia Metrou, Jandarmeria si firma de paza iau masuri de fluidizare a punctelor aglomerate, in special in statiile de corespondenta (Piata Victoriei 1 si 2, Piata Unirii 1 si 2, Dristor 1 si 2, Nicolae Grigorescu 1 si 2, Eroilor 1 si 2, Basarab 1 si 2, Gara de Nord 1 si 2).
– Situatiile de supraincarcare sunt raportate de urgenta la Dispecerul Central Metrorex care avizeaza operativ paza si Politia Metrou, in vederea ordonarii/limitarii accesului in statiile cu probleme. In cazul in care se produce supraaglomerare in statii personalul Metrorex impreuna cu Politia Metrou si agentii de paza vor degaja intrarile prin limitarea accesului calatorilor la peron, pana la defluirea traficului.
Politia Metrou realizeaza actiuni de patrulare in statiile cu afluenta de calatori, pentru respectarea regulilor de acces si distantare sociala.

   DIRECTOR GENERAL,
Laurențiu Gabriel TRUSCA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here