Home DIVERSE METEOROLOGII AU EMIS UN COD PORTOCALIU DE PLOI PUTERNICE VALABIL PÂNĂ VINERI DIMINEAȚĂ

METEOROLOGII AU EMIS UN COD PORTOCALIU DE PLOI PUTERNICE VALABIL PÂNĂ VINERI DIMINEAȚĂ

0
METEOROLOGII AU EMIS UN COD PORTOCALIU DE PLOI PUTERNICE VALABIL PÂNĂ VINERI DIMINEAȚĂ

Potrivit Administrației Națională de Meteorologie(ANM), astăzi, la ora 19:00,  intră în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente, până vineri la ora 11:00. În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 litrii pe metru pătrat și izolat 70 de litrii pe metru pătrat.

La altitudini de peste 1700-1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 de centimetri.

De asemenea, codul galben este în vigoare în același interval ca și cel Portocaliu. Astfel, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 litrii pe metru pătrat și izolat 40-50 de litrii pe metru pătrat.

Conform meteorologilor, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 litrii pe metru pătrat și izolat 40-50 litrii pe metru pătrat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here