Home POLITIC MARIUS BUDĂI A PRIMIT AVIZ FAVORABIL DIN PARTEA COMISIILOR DE SPECIALITATE REUNITE ALE PARLAMENTULUI PENTRU PORTOFOLIUL MUNCII ȘI SOLIDARITĂȚII SOCIALE (VIDEO/ LIVE TEXT)

MARIUS BUDĂI A PRIMIT AVIZ FAVORABIL DIN PARTEA COMISIILOR DE SPECIALITATE REUNITE ALE PARLAMENTULUI PENTRU PORTOFOLIUL MUNCII ȘI SOLIDARITĂȚII SOCIALE (VIDEO/ LIVE TEXT)

0
MARIUS BUDĂI A PRIMIT AVIZ FAVORABIL DIN PARTEA COMISIILOR DE SPECIALITATE REUNITE ALE PARLAMENTULUI PENTRU PORTOFOLIUL MUNCII ȘI SOLIDARITĂȚII SOCIALE (VIDEO/ LIVE TEXT)

28 de voturi ˝pentru˝ a primit candidatul PSD la funcția de ministru al Muncii și Solidarității Sociale din partea membrilor celor patru Comisii reunite ale Parlamentului. Audierile au durat aproximativ 50 de minute și nu au adus surprize în privința rezultatului. Marius Budăi este pentru a doua oară nominalizat pentru portofoliul Muncă și Solidaritate Socială, oe care l-a mai condus în perioada 2018 – 2019 în Guvernul Dăncilă. 

Budăi spune că salariul minim brut va crește gradual, pentru a nu genera dezechilibre la nivelul economiei, dar a dat asigurări că valoarea acestuia va fi de 2250 de lei începând cu 1 ianuarie 2021. De altfel, partidele din coaliția de guvernare au agreat deja cu partenerii sociali o majorare treptată, astfel încât micșorarea decalajelor față de țările din Uniunea Europeană să fie și sustenabilă din punct de vedere economic.

Tot începând de la 1 ianuarie, alocațiile pentru copiii de la 0 la 2 ani vor crește la valoarea de 600 de lei, iar pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani vor ajunge la 243 de lei. 

Punctul de pensie va fi majorat de la începutul anului la valoarea de 1586 de lei, de la 1442 de lei, cât este nivelul actual. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here