Home POLITIC MARCEL CIOLACU LANSEAZĂ TEXTUL MOȚIUNII PSD ÎMPOTRIVA GUVERNULUI ȘI TRIMITE SĂGEȚI ÎN TOATE DIRECȚIILE: LĂSAȚI POVEȘTILE ȘI HAIDEȚI SĂ STĂM LA ACEEAȘI MASĂ!

MARCEL CIOLACU LANSEAZĂ TEXTUL MOȚIUNII PSD ÎMPOTRIVA GUVERNULUI ȘI TRIMITE SĂGEȚI ÎN TOATE DIRECȚIILE: LĂSAȚI POVEȘTILE ȘI HAIDEȚI SĂ STĂM LA ACEEAȘI MASĂ!

0
MARCEL CIOLACU LANSEAZĂ TEXTUL MOȚIUNII PSD ÎMPOTRIVA GUVERNULUI ȘI TRIMITE SĂGEȚI ÎN TOATE DIRECȚIILE: LĂSAȚI POVEȘTILE ȘI HAIDEȚI SĂ STĂM LA ACEEAȘI MASĂ!

PSD ora să recupereze întârzierea față de AUR și USR PLUS, care au anunțat deja depunerea unei moțiuni e cenzură împotriva guvernului Cîțu și chiar și-au afirmat disponibilitatea de a colabora politic pentru votul documentului în Parlament, Președintele Marcel Ciolacu a publicat textul unei posibile moțiuni de cenzură și îi invită pe toți parlamentarii interesați să semneze pentru depunerea documentului.

Gestul lui Ciolacu are bătaie lungă și încearcă să înlăture două pericole:

1. numărul insuficient de voturi în Parlament. Social democrații au trecut printr-o controversă puternică în interiorul partidului în zilele premergătoare sesiunii parlamentare: o parte dintre liderii partidului a cerut introducerea unei moțiuni de cenzură încă din prima zi, în timp ce altă rațiune din partid a cerut răbdare, pentru a nu irosi șansa de răsturnare a guvernului prin alegerea unui moment nepotrivit. Prin prezentarea publică a moțiunii, PSD încearcă să se asigure că are suficienți suporteri de la celelalte formațiuni politice și în acest fel se asigură că depune oficial documentul doar după ce a format o majoritate parlamentară.

2. elimină suspiciunile USR PLUS cu privire la mesajul din textul moțiunii. Șansa ca USR PLUS să voteze moțiunea împotriva guvernului sunt foarte mari, după mesajele clare lansate de liderii formațiunii, care au spus că partidul nu mai discută nicio altă variantă decât demiterea șui Cîțu. O problemă în posibila colaborare USR PLUS – PSD ar fi putut fi legată de criticile din textul moțiunii îndreptate împotriva miniștrilor usr-iști. Odată cunoscut textul moțiunii, formațiunea condusă de Barna și Cioloș știu exact cum va suna actul de acuzare și pot decide să îl sprijine public, fără teama că ar vota o moțiune defăimătoare la adresa propriilor membri.

Un lucru e clar! Acest guvern, care a adus haos și sărăcie, trebuie să plece acum! Iar pentru asta există o singură variantă: toți cei interesați să semneze alături de noi moțiunea de cenzură de mai jos! Fără șantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure. Așadar, stimați colegi de la USR: lăsați poveștile! Vreți să rămâneți în Guvern? Sau vreți – cu adevărat!- ca acest guvern să pice? Așadar, stimați colegi de la AUR: lăsați poveștile! Vreți să vă faceți capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreți ca Guvernul Cîțu să plece? Aveți probleme cu textul? E ceva neadevărat? Haideți să stăm la aceeași masă și să-l discutăm! Pentru că, nu-i așa, cu toții ne dorim să scăpăm de Guvernul Cîțu

Marcel Ciolacu – Președinte PSD

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here