Home POLITIC MARCEL CIOLACU ÎL TRAGE DE MÂNECĂ PE PREMIER DUPĂ ANUNȚUL PRIVIND MĂSURILE DE PROTECȚIE ÎN CRIZA ENERGETICĂ: TREBUIE SĂ LUĂM MĂSURI ȘI MAI ÎNDRĂZNEȚE!

MARCEL CIOLACU ÎL TRAGE DE MÂNECĂ PE PREMIER DUPĂ ANUNȚUL PRIVIND MĂSURILE DE PROTECȚIE ÎN CRIZA ENERGETICĂ: TREBUIE SĂ LUĂM MĂSURI ȘI MAI ÎNDRĂZNEȚE!

0
MARCEL CIOLACU ÎL TRAGE DE MÂNECĂ PE PREMIER DUPĂ ANUNȚUL PRIVIND MĂSURILE DE PROTECȚIE ÎN CRIZA ENERGETICĂ: TREBUIE SĂ LUĂM MĂSURI ȘI MAI ÎNDRĂZNEȚE!

Liderul PSD critică într-un mesaj pe Facebook lentoarea cu care guvernul Ciucă a decis să vină în sprijinul celor afectați de criza energetică. Ciolacu spune că intervenția autorităților ar trebui să fie mai rapidă și să acopere întreg domeniul energetic, nu numai piața de energie. O reducere la zebră a TVA la alimente, îngrășăminte și gaze, dar și reducerea taxelor la carburanți sunt decizii pe care coaliția trebuie să aibă curajul de a le lua în timp util, nu la finalul unei ierni care le dă deja fiori reci românilor care trebuie să achite facturi din ce în ce mai mari.

Mă bucur că premierul Ciucă a fost de acord cu demersul PSD și a înțeles necesitatea adoptării unor noi măsuri de protejare a românilor în fața efectelor crizei energetice. Măsurile anunțate azi sunt corecte, dar e nevoie de mai mult. Sunt convins, însă, că putem avea tăria și voința politică de a lua decizii și mai îndrăznețe!

Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți. Acesta este modul corect de reacție a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima ședință a liderilor coaliției!

În momente excepționale, o guvernare poate proba prin măsuri excepționale că este preocupată cu adevărat de viața cetățenilor săi. Nu cu miniștri care se lamentează la televizor că o companie de stat din energie îi fură pe români, dar nici măcar nu schimbă conducerea firmei unde ministerul său este acționar. Nu rezolvăm criza nici cu strategii energetice pe hârtie, nici cu planuri mărețe privind schimbările climatice.

Ci cu decizii curajoase, simple și rapide care să protejeze în mod real nivelul de trai al românilor.

Marcel Ciolacu – Președinte PSD

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here