Home EXTERNE MAE SFĂTUIEȘTE ROMÂNII SĂ PĂRĂSEASCĂ TERITORIUL AFGANISTANULUI

MAE SFĂTUIEȘTE ROMÂNII SĂ PĂRĂSEASCĂ TERITORIUL AFGANISTANULUI

0
MAE SFĂTUIEȘTE ROMÂNII SĂ PĂRĂSEASCĂ TERITORIUL AFGANISTANULUI
Sursa Foto: https://www.facebook.com/mapn.ro/photos/a.141130499359542/2002701276535779

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat în această saeră că a fost reevaluat şi ridicat nivelul de alertă pentru Afganistan şi îndeamnă cetăţenii români să părăsească de urgenţă teritoriul acestui stat şi să evite orice deplasare pe teritoriul afgan.

De asemenea, MAE avertizează într-un comunicat remis QUICK NEWS “că aceste evoluţii de securitate se asociază cu un risc major de atentate teroriste şi de confruntări armate”.

MAE reamintește că activitatea Ambasadei României la Kabul a fost suspendată în anul 2019, în urma unui atentat care a avariat grav clădirea misiunii. Având în vedere lipsa unei misiuni operaționale la Kabul și faptul că Ambasada României de la Islamabad a preluat reprezentarea țării noastre în relația cu Afganistanul, capacitatea de intervenție a acestei misiuni în Afganistan este limitată, mai ales în contextul deteriorării situației de securitate din această țară.

MAE recomandă ferm cetățenilor români care se deplasează în Afganistan sau care se află deja pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României la Islamabad şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Islamabad +92 51 8441476, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +92 311 4469900.

Totodată, cetățenii români pot solicita sprijin misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene care sunt încă operaționale la Kabul (Afganistan).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here