Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, potrivit informațiilor publicate de autoritățile olandeze, pentru perioada 16-17 ianuarie 2021 a fost emis un cod galben de ninsoare și polei. 

PUB

Stratul de zăpadă poate să ajungă până la 5 cm, iar, în seara zilei de 16 ianuarie, ninsoarea se poate transforma în ploaie ușoară, de natură să creeze polei.   

Conform autorităților olandeze, condițiile meteo nefavorabile pot cauza întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze. 

Pentru mai multe informații cu privire la anulările/întârzierile de curse aeriene, cetățenii români pot consulta paginile de internet ale aeroporturilor olandeze – https://www.schiphol.nl/en/ și https://www.eindhovenairport.nl/nl. Totodată,  se recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei de mers la condițiile meteo, precum și respectarea semnalizărilor temporare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos la 0031703541580, 0031703228612, 0031703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, pentru situații speciale, de urgență, cum ar fi accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Haga: 0031(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet haga.mae.ro/www.knmi.nlwww.meteoalarm.euwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.